Caravana Fondurilor Europene la Bistrița


Europarlamentarul USR ,Vlad Botoș, a susținut o informare privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene din bugetul mutianual al UE, sâmbătă, 9 iunie, la Palatul Culturii din Bistrița. Prezenți la discuții au fost mai mulți membri și simpatizanți ai USR, doritori de a afla informații de la sursă, dar și câțiva consultanți în domeniu.
Vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European și având experiență în afacerile din mediul privat, atât din țară cât și din străinătate, Vlad Botoș a fost impresionat pozitiv de dorința bistrițenilor de a accesa fonduri europene, în contextul în care asemenea informații sunt destul de rare și aproape ocultate, atât din motive politice, cât și din cauza lipsei de interes a factorilor responsabili din administrația locală și centrală, atât în diseminarea informațiilor dar mai ales în autorizarea unor autorități de management, așa numitele chei în domeniul drenării de bani dinspre UE către cei interesați.
Fascinat de dezvoltarea unor localități deja celebre pentru accesarea de bani europeni din bugetul multianual, este vorba de Oradea și Ciugud, ca să dăm doar două exemple, unul din zona urbană (BH) și al doilea din zona rurală (AB), Botoș a început campania de informare din proiectul USR ”Caravana Fondurilor Europene”, la Bistrița, invitat fiind de conducerea filialei de aici, la solicitarea mai multor consilieri locali.


Marinel Rus, consilier local în CL Rebra, a postat pe pagina sa de socializare, după întâlnirea cu Vlad Botoș, mesajul:

Astăzi am fost prezent la primul eveniment al proiectului "Caravana Fondurilor Europene", organizat de europarlamentarii USR în toată România.
Vlad Botoș, unul dintre cei mai activi și performanți europarlamentari ai României, ne-a vorbit despre fondurile europene de care întreprinzătorii și autoritățile publice pot beneficia.
Mesajul sau a fost destul clar și anume "Putem avea O Țară ca Afară, iar asta o putem face cu fonduri europene.
Trebuie doar să le atragem!"

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.