Cîştigătoarea Eurovision 2010 este acuzată de plagiat / Presa bulgară spune ca Lena s-a inspirat dintr-un cîntec pentru copii

Potrivit HitNews.ro, Lena, reprezentanta Germaniei la Eurovision si castigatoare a editiei din acest an, a fost acuzata de plagiat, scrie agerpress.ro. Postul sofiot de radio Darik sustine ca o parte din melodia Satellite a fost copiata dupa o melodie populara in Bulgaria. Nu este prima oara cand unui castigator al celebrului concurs ii sunt aduse astfel de acuze: in 2007, piesa Serbiei a fost considerata "sora geamana" a unui cantec albanez, pentru ca, la editia de anul trecut, norvegianul Rybak sa fie banuit ca s-a inspirat din Opera 2 a rusului Vitas.

In ciuda primirii facute de germani (40.000 de oameni au asteptat-o pe castigatoarea Eurovision in orasul ei natal) si a laudelor aduse de presa autohtona, Lena a starnit si reactii negative.

Ziaristul bulgar Dragomir Simeonov sustine ca, intentionat sau nu, inceputul melodiei Satellite a fost preluat dupa melodia cu care incepe emisiunea pentru copii Leka nost deta! (Noapte buna, copii!) a postului de televiziune national al Bulgariei. Emisiunea este difuzata de cateva decenii in Bulgaria, fiind populara chiar si in Romania anilor '80.

"Felicitari bulgarilor. In sfarsit, tara noastra a avut un succes la Eurovision", spune ironic Dragomir Simeonov, referindu-se la piesa Lenei si nu la melodia Inger a bulgarului Miro, care nu a intrat in finala.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.