Clădirea istorică de pe Odobescu nr. 11 nu rămâne istorie. Cătălin Baba primeşte azi mandatul Educaţiei de la Funeriu. Bistriţenii protestează împotriva ACTA. Gloria a pierdut cu Gaz Metan Mediaș: 1-0!

www.mesagerul.ro

Clădirea istorică de pe Odobescu nr. 11 nu rămâne istorie

Foto: Mesagerul de BN


Clădirea istorică de pe strada Odobescu nr. 11 din Bistriţa - edificată în 1884 pe proiectul arhitectului Carl Schobll şi care a fost, pe rând, reşedinţă a medicului Christof Reinl al Garnizoanei, reşedinţă a prinţului Carol al II-lea, sediul “Magyar Nemseti Bank” şi, după 1947, sediu al Băncii Naţionale a României - poate în sfârşit adăposti şi altceva decât moloz şi seifuri dezafectate cum s-a întâmplat ani la rând, chiar şi după preluarea ei în patrimoniul Consiliului Judeţean în 2004, sub fostul mandat al lui Gheorghe Marinescu, a cărui intenţie de transformare în Muzeu de Artă Religioasă n-a reuşit să treacă de faza de SF (studiu de fezabilitate).


www.citynews.ro 

Cătălin Baba primeşte azi mandatul Educaţiei de la Funeriu

Ministerul Educaţiei anunţă că ceremonia de predare/primire a mandatului de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, între Daniel Funeriu şi Cătălin Baba va avea loc azi la ora 12:00.

La ceremonie va fi prezent şi prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu. Aseară, noul ministru al Educaţiei a depus jurământul alături de restul membrilor Guvernului. Cătălin Baba a fost declarat iniţial incompatibil cu funcţia de ministru al Educaţiei, pentru că făcea parte din Consiliul de Administraţie a Societăţii Române de Televiziune.

www.bistriteanul.ro

Bistriţenii protestează împotriva ACTA

ACTA reprezinta un tratat international impotriva produselor contrafacute. Desi a fost conceput in vederea protejarii proprietatii intelectuale, prevederile ACTA sunt in masura sa schimbe radical libertatea folosirii internetului.
ACTA a fost semnat prima data la 1 octombrie 2011, iar in prezent peste 30 de tari au semnat acest tratat. Prin aceasta initiativa se doreste stoparea produselor contrafacute, si a materialelor piratate de pe internet.

 www.sportulbistritean.ro

Gloria a pierdut cu Gaz Metan Mediaș: 1-0!
 

Gloria e la al treilea meci fără victorie în cantonamentul din Antalya. A bătut doar niște amatori din Elveția, a remizat cu o echipă nou promovată în Kazahstan și a fost învinsă de omoloaga ei din Ucraina. Astăzi a pierdut cu Gaz Metan Mediaș, în cel mai tare amical al stagiului de pregătire.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.