Colocviile de la Gledin. Dupa tramvai, primarul Creţu vrea şi metrou în Bistriţa. Avertizare de vreme rea până joi. Rovinieta va putea fi cumpărată prin SMS

www.mesagerul.ro 

Colocviile de la Gledin, un început bun

 

Foto: Mesagerul de BN

 

 

 

 

 


La Gledin, în localitatea în care s-a născut Sfântul Pahomie, s-a desfăşurat marţi, în prima zi a sărbătorii Sfântului, şi prima ediţie a Colocviilor de la Gledin, organizate de Parohia Ortodoxă Gledin şi Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud. În prezenţa invitaţilor, a fost inaugurat aşezământul cultural-spiritual „Sfântul Pahomie”, cuprinzând capela-altar, Casa Episcopului Pahomie şi biblioteca „Iacob Stamati-Mitropolitul”, spaţii destinate în viitor activităţilor culturale, cercetării, probabil taberelor pentru zidirea duhvnicească a tinerilor cu rezultate remarcabile.
Colocviul propriu-zis a început cu un moment muzical dedicat Sfintelor Paşti, apoi s-a continuat cu un istoric al ridicării construcţiilor care compun centrul cultural edificat începând cu 2010 de preotul Ioan Titieni şi comunitatea locală, la îndemnul mitropolitului Bartolomeu. Preotul paroh Titieni a subliniat sprijinul pe care-l datorează Bibliotecii Judeţene, directorului Oliv Mircea. În continuare, colocviul a fost coordonat de prof. univ. dr. pr. Ioan Chirilă, preşedintele Senatului Universităţii “Babeş-Bolyai”, iar comunicarea domniei sale „Sfântul Pahomie - despre Theosis şi sfinţirea neamului” a pus în corespondenţă activitatea Sfântului cu răsfrângerea ei asupra neamului românesc în chip de sfinţire şi “teosis”, îndumnezeire prin har, trimiterile bibliografice fiind îndreptate spre Dumitru Stăniloae.

www.bistriteanul.ro

Dupa tramvai, primarul Cretu vrea si metrou in Bistrita

Bistrita trebuie sa se ridice la standardele unui oras europen. Tocmai din acest motiv primarul Cretu vrea ca orasul sa se dezvolte din toate punctele de vedere. Edilul are in plan realizarea unui metrou care sa faca transport de la Saratel la Prundu Bargaului.
Dezvoltarea orasului si modernizarea acestuia este foarte importanta pentru primarul Cretu. Daca la inceputul anului 2011 acesta anunta ca isi doreste ca in Bistrita sa existe tramvai, acum edilul are o alta idee indrazneata.

www.timponline.ro

Avertizare de vreme rea de marţi până joi

Este în vigoare o informare meteorologică care vizează instabilitate accentuată manifestată prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile ţării, valabilă pentru intervalul marţi 17 aprilie, ora 09.00 – joi 19 aprilie, ora 09.00.
Publicat în 17 aprilie, 2012 cu Nici un comentariu
”În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta temporar prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile ţării. Îndeosebi în sud-vestul, sudul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp”, informează meteorologii.

www.citynews.ro

Rovinieta va putea fi cumpărată prin SMS

Rovinieta se va putea plăti și prin SMS. Pentru ca acest lucru să devină realitate Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale va trebui să extindă la nivel național sistemul informatic de emitere și control informatic.

CNADNR va cheltui 39,23 milioane lei, fără TVA (aproximativ 8,9 milioane euro) pentru extinderea la nivel naţional a sistemului informatic de emitere şi control a rovinietei, care va putea fi procurată şi prin SMS.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.