Comisia de Fond funciar din prefectura BN dată pe mâna DNA de avocatul Bogdan Tudor Todoran

 În același dosar este reclamat și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, primarul de Bistrița Bârgăului, Vasile Labă, dar și directorul Direcției Silvice BN, Gheorghe Ivan!


Acuzația: abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu

Potrivit declarației avocatului Bogdan Tudor, aflat marți, 18 mai, la Judecătoria Bistrița, ca apărător al intereselor Asociației proprietarilor pădurilor grănicerești din Bistrița-Bârgăului, în dosarul 4334 din 2008, dosar care trenează de mai bine de 16 ani, și momentan se află la a treia rejudecare la Judecătoria Bistrița, recent (după Sărbătorile Pascale) a fost înregistrată la DNA o plângere împotriva Comisiei Județene de Fond Funciar Bistrița Năsăud, pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu și, dobândirea de foloase necuvenite ca urmare a abuzului în serviciu. În respectiva plângere, alături de prefectul județului Bistrița Năsăud, Stelian Dolha, șeful OCPI Emil Mănășturean, secretarul CJ BN Crina Borș, directorul Direcției Silvice BN, Gheorghe Ivan, șefi a unor instituții deconcentrate, care fac parte din comisia județeană, în virtutea funcției, primarul de Bistrița Bârgăului Vasile Labă, dar și fostul președinte al CCR Augustin Zegrean, avocatul UAT Bistrița Bârgăului, în dosarul aflat la a treia rejudecare și care este acuzat de instigare la abuz în serviciu!


Este o ultimă încercare de strângere a rândurilor a comunității infracționale transpartinice, care trăiește din exploatarea pădurilor grănicerești!


În timpul litigiului s-a încercat o manevră, la fel ca la Rusu Bârgăului, de rescriere a titlului de proprietate în timpul litigiului, pentru a se invoca excepția lipsei de obiect, pentru ca ulterior să se poată cere respingerea cauzei, pentru că nu mia există fizic titlul atacat, fără a se mai intra pe fond, a declarat avocatul B, Tudor la ieșirea de la termenul de judecată de marți, de la Judecătoria Bistrița. Și acolo, după 9 ani a fost anunțată instanța de recurs, după ce au piredut la instanța anterioară, că s-a rescris titlul de proprietate,
Nu ne-a surprins manevra, ea este gândită juridic transpartinic. Știți și d-voastră că cei impliucați în dosar sunt de la PSD, ca primarul de Bistrița Bârgăului, vasile labă, Stelian Dolha, prefectul și șeful comisiei județene de fond funciar este liberal, avocatul Gaftone este liberal, dar nu contează. .Este transpartinică manevra și nu mai contează culoarea politică, ei își apără interesul și sursa de bani. Cu atât mai mult cu cât, anul acesta s-a aprobat și pus în vânzare lemn în valoare de un milion de euro...Practic, milionul ăla de euro, se duce la firmele de exploatare, la partidele politice, indiferent de culoare! Dar, lucrurile sunt clare! Ei nu vor putea scăpa de deciziile instanței!
Compromisul și încrengătura de interese reiese și din acest titlu de proprietate rescris! Există un proces verbal de punere în posesie din nov 2020, care nu putea fi redactat fără o hotărâre de validare a comisiei județene de fond funciar. Noi, în dec 2020, am cerut suspendarea serviciului silvic pe motivul existenței litigiului și potrivit legii, comisia trebuia să aprobe. Dar, comisia de fond funciar județean a tot amânat, timp de două luni, soluționarea cereri noastre, prin comunicarea către GF Cluj. Comisia trebuia doar să comunice răspunsul la solicitarea noastră către GF Cluj! Ei au votat împotrivă, motivând că nu știu noile denumiri ale unităților amenajajistice și că primăria și ocolul silvic nu le-ar fi comunicat datele cerute! Sigur că le știau, dar a fost un tertip pentru a trage de timp! Șigur că le știau din moment ce potrivit procesului verbal, au fost puși în POSESIE! În noiembrie 2020!


Manoperă infracțională! Este în derizoriu total acest act de justiție...

Este o manoperă infracțională, spun eu, și există deja un dosar la DNA, legat de refuzul de a-și exercita un vot în comisia județeană prin acea abținere comandată în prezența avocatului A. Zegrean și G.Gaftone, comandă gestionată de prefectul Stelian Dolha, dar, evident că vom face o completare. În dosarul de la DNA este vorba de abuz în serviciu, pentru că au refuzat să comunice solicitarea noastră de suspendare a serviciului silvic, abuz în serviciu făcut în interesul altuia, încercând ei în mintea lor strâmbă să se gândească că dacă vor emite un nou titlu de proprietate, 17 ani de judecată vor fi de pomană și, dosarul trebuie ar 4334 din 2008 ar trebuie să se soluționeze pe o excepție, nu pe fond! 17 ani de judecată, trei rejudecări și nenumărate amânări. Așa ceva nu se va întîmpla... ”În mintea strâmbă și lucrurile drepte se strâmbă”, zicea părintele Arsenie Boca...Altceva din mintea acestor infractori nici nu putea să iasă! Doar o ultimă încercare, disperată, de strângere a rândurilor comunității infracționale, care trăiește bine din exploatarea acestor proprietăți grănicerești!
Titularii dosarului sunt: prefectul Dolha, membri ai unor instituții județene care fac parte din Comisia Județeană de Fond Funciar BN și s-au abținut de la vot. De remarcat că subprefectul Curteanu, care are ceva studii juridice, a votat pentru suspendarea serviciului silvic, și iarăși de remarcat că departamentul juridic al prefecturii a întocmit un referat prin care recomnadă adminiterea cereri noastre și comunicarea către GF a suspendării serviciului silvic, dar politrucii au găsit acestă metodă de a se obține de la vot, în prezența avocaților A. Zegrean și G. Gaftone. Sunt curios dacă aveau împuternicire avocațială de reprezentare la comisia județeană? Se întîmpa în ianuarie-februarie, iar la 31 martie s-a rescris titlul de proprietate. Ați văzut cum au venit azi, ca și cum nu ar fi știut că s-a emis titlul de proprietate... Adică, UAT BB comunică comisiei județene titlul de proprietate care titlu fusess emis de respectiva comisie, în martie....Este în derizoriu total acest act de justiție...a precizat avocatul Bogdan Tudor.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.