Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European vine în România pentru Roşia Montană

preluare ecomagazin.ro

Comisia pentru Petitii a Parlamentului European vine in Romania
O delegatie a Comisiei pentru petitii a Parlamentului European va vizita Romania in perioada 24 – 25 noiembrie 2011. Delegatia va fi compusa din Erminia Mazzoni (PPE, Italia), Zoltán Bagó (PPE, Ungaria), Inés Ayala Sender (S&D, Spania), Csaba Sándor Tabajdi (S&D, Ungaria), Roger Helmer (Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni, Marea Britanie), Gerald Häfner (Grupul Verzilor, Germania), Nikolaos Salavrakos (Grupul Europa Libertatii si Democratiei, Grecia), precum si parlamentarii din Romania care sunt membri ex officio ai delegatiei Comisiei pentru petitii, Elena Basescu (PPE, Romania), Cristian Dan Preda (PPE, Romania),Victor Bostinaru (S&D, Romania), Adina-Ioana Valean (ALDE, Romania).
Cititi si: No related posts.
Delegatia este condusa de Erminia Mazzoni (PPE, Italia), presedintele Comisiei pentru petitii.
Membrii delegatiei se vor intalni cu petitionarii din Romania, vor face vizite la fata locului, la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti si in Dobrogea si vor avea ocazia sa se informeze direct in legatura cu problemele ridicate in petitiile adresate Parlamentului European.
De asemenea, membrii Comisiei pentru petitii din Parlamentul European vor face un schimb de puncte de vedere cu parlamentarii romani din Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, precum si cu Avocatul Poporului, in cadrul reuniunii comune pe care o vor avea joi, 24 noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului.
Deputatii europeni se vor intalni de asemenea cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, tinand cont de faptul ca multe din petitiile primite din Romania s-au referit la chestiuni care tin de protectia mediului, (proiectul Rosia Montana, parcul eolian din Dobrogea etc), precum si cu alte autoritati nationale si locale.
Delegatia se va folosi de aceasta ocazie pentru a prezenta procesul de depunere a unei petitii si pentru a consolida canale de comunicare si cooperare cu autoritatile nationale si locale din Romania, cu Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, care au un rol decisiv in identificarea solutiilor la problemele semnalate in petitiile cetatenilor romani.
Jurnalistii care doresc sa ia declaratii sau sa realizeze scurte interviuri cu Membri ai Parlamentului European o pot face la cerere, pe o baza ad-hoc, joi, 24 noiembrie a.c., la orele 15:30, sala Nicolae Balcescu a Palatului Parlamentului, (str. Izvor nr.2-4, Bucuresti), dupa intalnirile deputatilor europeni de la Palatul Parlamentului. Pentru acces in Palatul Parlamentului, jurnalistii sunt rugati sa confirme participarea si datele de identificare la adresa de e-mail a Biroului Parlamentului European in Romania: .

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.