Comori din lada bunicii

Primim la redacţie

 Proiectul educațional și expozițional finalizat cu această expoziție pe care am numit-o simbolic "Comori din lada bunicii", a avut ca obiectiv principal recuperarea unor elemente ale patrimoniului cultural material și imaterial ce presupunem că se mai află încă în casele locului, ale indivizilor și a comunității din mediul rural și urban, informează Muzeul Judeţan BN într-un comunicat remis presei.

"Din toate aceste obiecte pe care copiii noștri le-au adunat am realizat o expoziție inedită, cu o valoare mai mult estetică decât documentară, ce poate contribui la educarea gustului pentru frumos, respectul pentru lucruri realizate de înaintașii noștri și care încearcă să aprindă dragostea pentru istoria ultimului secol și tot ce ține de acesta. Veți găsi expuse: lada de zestre, fotografii vechi, costume populare, piese de uz casnic din lemn și ceramică, cusături și țesături, sfeșnice, instrumente muzicale vechi, pendul, dar și lucrușoare precum pudriere, sticluțe de parfum, ceasuri, porțelan etc.
Vă invităm să vă bucurați de această expoziție, să împărtășiți satisfacția și mândria cu care acești tineri își apreciază propriile tradiții dar și valorile comune prețuite de noi toți. Vă așteptăm la vernisaj, joi 6 decembrie, ora 1300 la Muzeul Județean Bistrița".

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.