Cristian Preda: Guvernul Boc a diminuat credibilitatea PDL şi a lui Traian Băsescu

preluare HotNews.ro

Guvernul Boc a diminuat credibilitatea PDL si a lui Traian Basescu, a declarat, la RFI, europarlamentarul PDL Cristian Preda, care acuza faptul ca liderii actuali ai partidului nu au curajul de a gasi o viziune alternativa.

"Din noiembrie incoace, de la realegerea presedintelui Basescu, Guvernul Boc a diminuat atat credibilitatea PDL, cat si credibilitatea lui Traian Basescu. (...) Trebuie sa fim lucizi: in acest moment exista un deficit de credibilitate major", afirma Preda, care a participat la reuniunea de duminica seara a democrat-liberalilor.

In opinia sa, in PDL nu exista in prezent o viziune alternativa: "Nu sunt resurse pentru o formula alternativa si nu exista curaj din partea liderilor actuali. Asta e, un blocaj, care vine din aceasta apasatoare lipsa de credibilitate! Asta-i problema. Nu poti porni la drum, daca n-ai incredere ca-ntr-o zi vei ajunge la tinta", explica el.

Cristian Preda precizeaza ca un plus de credibilitate ar putea fi castigat din asanarea "macar partiala" a finantelor publice, renuntandu-se la "aruncarea banilor pe fereastra, cum se intampla in multe domenii".

Pe de alta parte, europarlamentarul PDL acuza opozitia de radicalizare: "Opozitia este intr-o gesticulatie ridicola, dupa parerea mea, care nu arata decat radicalitate, nu e altceva acolo si din pacate suntem intr-un blocaj politic, din perspectiva dialogului intre fortele politice", incheie el.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.