Culmea ”competenței” la Parcul Național Munții Rodnei!!! Derutarea turiștilor cu indicatoarele!

 Pentru turiștii care bat potecile munților României, indicatoarele pot conține informații care să le salveze viețile sau să îi ajute să ajungă cu bine la destinație, pe un traseu turistic omologat oficial! Însă, la Administrația Parcului Național Munții Rodnei, plasarea indicatoarelor și implicit a informațiilor VITALE pe care le conțin acestea, sunt facultative sau NECUNOSCUTE! Cel puțin așa rezultă din postările pe care rangerița ajunsă șefă la PNMR, Mihaela Lucia Poll, le-a făcut pe pagina APNMR de pe o rețea de socializare, zilele trecute. Câtă competență la această rangeriță plantată de PSD și stăpânul județului BN, Radu Moldovan, șefă la PNMR!!! Specializată în cusut costume populare și jocuri năsăudene, pentru care o admirăm, femeia s-a trezit cu o pălărie cam mare pentru capul ei...Doamna este din zona ”pușca și cureaua lată!”! Și în disperarea de a-și justifica activitatea inexistentă de la Parcul Național Munții Rodnei a dat ordin să se facă niște trasee turistice și să se planteze oarece indicatoare! Ce contează că acestea duc...în altă parte decât trebuie! Răspunde cineva? Știe careva de la PNMR că indicatoarele și marcajele sunt stabilite prin act normativ și că nu se fac așa cum coși o zadie?! Dacă o greșeală de cusut poate fi remediată prin scos ațele, greșelile de pe indicatoarele pantate zilele trecute, de responsabilii de la PNMR ar putea duce la accidente nedorite, Doamne ferește?! Că, din cauză greșelilor unei cusătorese se pot pierde vieți omenești, prin derutarea turiștilor din cauza incompetenței acesteia?


Potrivit unui mesaj anonim, femeia cu cusutul, ajunsă șefă la PNMR este în afara legii! Cel puțin în mai nimicul pe care l-a făcut la PNMR și cu care s-a mai și lăudat! Ca să își acopere inactivitatea! Derutarea turiștilor cu indicatoarele!


”Pentru cei ce nu cunosc legislatia in vigoare, sunt bine venite incurajarile prin aprecierea acestei activitatii atat de necesare in zona montana. Indicatoarele. Dar, ma simt obligat sa fac cateva precizarii notate in Hg 77/2003. Aceasta activitate se desfasoara cu supravegherea Salvamont care o coordoneaza... Din imaginile aratate se vede lipsa acestui Serviciu. Mai exact informatiile nu sunt precise si acest fapt, in anumite conditi poate pune în pericol, viata unor turisti...Tot din imagini reiese faptul ca la confectionarea indicatoarelor, stalpilor, nu s-a tinut cont de dimensiunile stabilite de Hg 77/2003, cat si de culorile si formele care se folosesc legal si unitar. Fara a critica prea tare, intentia buna, cred ca era necesara consultarea Structurii Salvamont, astfel se poate evita incalcarea legislatiei in vigoare si nu s-ar pune in pericol eventuale vietii omenesti ale unor turisti care folosesc aceste informatii, ca pe unele corecte. Spor la treaba” ?! Este mesajul unui iubitor al muntelui, care pare că se pricepe la indicatoare și trasee montane! Identitatea acestuia nu o dezvăluim. Dăm în schimb greșelile protejaților pesede, care ”continuă munca”, ca în sloganul de campanie de la localele din BN, pentru care ”au muncit”!
Triunghi albastru la Poiana Narciselor? Care de fapt este spre Tarnița? Sau spre Putredu? Unde ajung turiștii, de fapt, dacă se iau după indicatoarele Mihaelei POLL?
Faptul că rangerii și rangerița șefă încurcă indicatoarele, triunghi albastru în loc de punct roșu, pare, pentru această ”rătăcită” prin Administrația Parcului Național Munții Rodnei o greșeală mică, scuzabilă...Din fericire încă nimeni nu s-a rătăcit, urmând indicațiile acesteia și nimeni, încă, nu a fost în pericol, din câte știm, ca urmare a incompetenței respectivei. Dar, cum poate interpreta turistul informația, privind indicatorul cu triunghi albastru, având precizarea că acesta ar duce spre Poiana Narciselor, când tipul acesta de indicator este omologat pentru un traseu de creastă? Dacă s-ar lua după talentata cusătoreasă la de la PNMR, omul cu ruccsacul ar ajunge la Tarnița sau în Putredul?! Ferește Doamne!
Cică indicatorul respectiv și altele greșite, plantate de zor de rangerii din subordinea șefei PNMR vor fi schimbate. Zice șefa, plantată de PSD, pe care a luat-o postarea la vale și a spus tot: pe principiul gura păcătosului adevăr grăiește! ” continuăm munca...zice ea...

Dar această, talentata cusătoreasă când va fi schimbată? Așteptăm să apară niște accidente regretabile, să mai protejeze niște braconieri? Ce așteptăm? Până atunci păstrăm fotografiile, cu greșelile...pe care le facem publice!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.