Curs rapid de supervizare în domeniul proiectelor de asistenţă socială

La începutul acestei săptămîni, la Bistriţa a avut loc întâlnirea de lucru a asistenţilor sociali din judeţul Bistriţa Năsăud, cu Prof. Dr. Kathryn Conley Wehrmann de la Illinois State Univesity, din Normal, Illinois SUA şi cu asist. Univ. Theodora Ene de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. S-au dezbătut probleme legate de supervizare în asistenţă socială şi sustenabilitatea proiectelor după finalizarea fondurilor.
La întâlnire au participat asistenţi sociali din cadrul DGASPC Bistriţia Năsăud, reprezentanţi ai Fundaţiei Inocenţi din Bistriţa, o reprezentantă a Primăriei Bistriţa şi un consilier judeţean – membru al Consiliului Director al DGASPC Bistriţa Năsăud.
Participanţii şi-au exprimat punctele de vedere privind modul de asigurare a supervizării în domeniul protecţiei copilului, obstacolele cu care se confruntă atât cei care lucrează în mod direct cu beneficiarii, cât şi supervizorii lor.
Prof. Dr. Kathryn Conley Wehrmann lucrează în cadrul School of Social Work din cadrul universităţii mai sus menţionate. Totodată, din 1996 a fost implicată în proiecte prin intermediul cărora reprezentanţi ai consiliilor judeţene şi ai DPCurilor de atunci au avut ocazia să viziteze servicii sociale de protecţia copilului din Illinois, SUA. De asemenea, a predat în cadrul programului de Master de Supervizare desfăşurat în cadrul Universităţii din Baia Mare în 2006.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.