A debutat Concursul Naţional de atelaje pentru doi şi patru cai. La mulţi ani, Beclean! Târgul medieval îi aşteaptă pe bistriţeni cu produse artizanale. O seară la muzeu în lumea Cavalerilor Templieri

www.citynews.ro

 A debutat Concursul Naţional de atelaje pentru doi şi patru cai 

Herghelia din localitatea bistriţeană Beclean găzduieşte timp de trei zile Concursul Naţional de atelaje pentru doi şi patru cai, competiţie dotată cu premii în valoare de trei mii de lei.

Concursul conţine mai multe probe, de la dresaj şi maraton şi până la proba de obstacole, cea din urmă fiind foarte apreciată de spectatori.

www.mesagerul.ro

La mulţi ani, Beclean!


Primarul Nicolae Moldovan, secondat de viceprimarul Mathe Ştefan, preşedintele CJ Emil Radu Moldovan şi vicepreşedintele Stelian Dolha, de subprefectul Ovidiu Ferenţ, părintele ortodox Giurgiuca şi protopopul greco-catolic Felician Neagoş, de preşedintele PC Iulian Stroe, alţi reprezentanţi politici, primari, consilieri locali, funcţionari publici, directori şi coordonatori de instituţii judeţene şi orăşeneşti – toţi au venit vineri, la orele amiezii, în sala de spectacole a Casei de Cultură “Radu Săplăcan”, să serbeze împlinirea a 777 de ani de la prima atestare documentară a Becleanului.

www.bistriteanul.ro

Târgul medieval îi aşteaptă pe bistriţeni cu produse artizanale

Comercianţii veniţi la Serbările Bistriţei Medievale şi-au instalat deja tarabele pe pietonal. Bistriţenii pot cumpăra produse artizanale, lucrate în mare parte manual, din materiale de calitate şi la preţuri pentru toate buzunarele.
Cu ocazia Serbărilor Bistriţei Medievale, eveniment care începe astăzi şi se va încheia duminică, pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost organizat un târg.

www.timponline.ro

O seară la muzeu în lumea Cavalerilor Templieri

Cetatea Bistriţei şi-a deschis vineri porţile către vremuri îndepărtate. Manifestările au început la Muzeul Judeţean cu lansarea cărţii ”Îndreptar heraldic” de Florin Horvath, dansuri medievale şi demonstraţii de măiestrie cavalerească.

La evenimentul organizat de Comanderia 16 Johannes Larmenius a Cavalerilor Templieri Bistriţa au participat primarul Ovidiu Creţu, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ Stelian Dolha, consilierul judeţean PDL Florin Urâte, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar şef Liviu Olariu, istoricul Vasile Duda, artistul plastic Marcel Lupşe. Coordonatorul lansării a fost managerul muzeului, Alexandru Gavrilaş.

Ilustraţie video citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.