Din cauza zăpezii, Camionul de Crăciun a ajuns cu greu... la Şieu!

Primim la redacţie

Elevii Şcolii Generale din Şieu au avut emoţii duble aşteptînd Camionul de Crăciun. O parte din emoţii au fost datorate faptului că urmau să primească pachetele expediate din Bavaria, şi altele au fost generate de zăpada cu care era acoperit carosabilul drumului judeţean, şi care era cît pe ce să blocheze accesul Cavalerilor Ioaniţi, spre şcoala din localitate. De altfel, autorităţile locale au înroşit telefoanele cerînd firmei care asigură deszăpezirea să trimită utilaje pentru a curăţa o porţiune din drumul judeţean Şieu - Posmuş, aflat în imediata apropiere a clădirii şcolii, şi care era ştiut că poate face probleme de acces.

Din fotografiile primite la redacţie se poate vedea cum utilajele de deszăpezire au ajuns după delegaţia germană a Cavalerilor Ioaniţi.

Sîntioana: Potrivit informaţiilor noastre, probleme de "organizare" au fost şi la Sîntioana, unde doar o parte din elevi au fost anunţaţi că la ora 13 vor primi cadouri, astfel că, voluntarii campaniei au fost nevoiţi să strige tabelul de mai multe ori. Chiar şi aşa, mai mulţi elevi, de aici, au rămas fără pachet, pentru că nu au fost informaţi.

La Ardan, Posmuş şi Şoimuş, sate aparţinînd de comuna Şieu, conţinutul Camionului de Crăciun a fost "transferat" în jeep-uri şi într-un microbuz, tot din cauza zăpezii necurăţate. Sigur că, iarna nu-i ca vara, şi că în acest anotimp mai apar blocaje şi întîrzieri datorate condiţiilor de iarnă, dar, asta nu scuză cu nimic prestaţia incalificabilă a firmei din Budac, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene din zona Şieu. Că parcă, în anii  trecuţi, vorba primarului de Şieu, Olimpiu Iuga-Napeu, angajaţii Drumurilor Judeţene, deşi nu aveau utilaje cît cei de la Budac ( care au ciştigat anul acesta licitaţia de deszăpezire pe Şieu), măcar se străduiau ca zonele problematice de pe Valea Şieului să fie curăţate şi să fie pe ele material antiderapant.

Dar, vorba Pluguşorului: Iarna-i grea, omătu-i mare

Semne bune Anul are!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.