Doi lei pentru educație! Învățământul românesc subfinanțat în 2023, spune USR BN

primim la redacție

 Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2023 va fi de 32,5 miliarde de lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor. Astfel, raportat la Produsul Intern Brut, procentul care revine Ministerului Educației este de 2,1%, fiind cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă, rezultă din comunicatul USR BN, dat remis redacției.

În documentul citat se spune că, procentul primit de Ministerul Educației este în contrast cu toate declarațiile publice pe subiectul Educației și despre cât de important este acest domeniu.

Filiala bistrițeană a USR face trimitere la declarația Consiliului Naţional al Elevilor care solicită Guvernului să ia în serios nevoile învăţământului:

„Consiliul Naţional al Elevilor solicită ferm Guvernului României să ia în serios nevoile financiare ale învăţământului şi să includă, în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023, o creştere egală cu cel puţin 0,8% din PIB în bugetul Ministerului Educaţiei. Totodată, în contextul în care se aşteaptă publicarea şi avizarea formei finale a proiectului Legii învăţământului preuniversitar, elevii reprezentanţi cer guvernanţilor asumarea unui calendar de creşteri treptate a alocărilor bugetare din educaţie, astfel încât la momentul intrării în vigoare a noului pachet legislativ, România să ofere învăţământului cel puţin 4,7% din PIB, atât cât este media europeană”.

”Fără educație moare orice nație” este formula critică potrivit căreia USR trage un semnal de alarmă referitor la nemernicia cu care cleptocrații de la putere distrug, pas cu pas, viitorul României!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.