Două premii Cesar pentru Concertul lui Radu Mihăileanu!

preluare you tube

Regizorul de origine română, Radu Mihăileanu a obţinut ieri seară, la Teatrul Châtelet, în cadrul Galei Premiilor Academiei de Film Franceze, două premii, Cesar pentru "Cea mai bună muzică" şi "Cel mai bun sunet", din filmul “Concertul”

"Andrei Filipov era un geniu, dirijorul de prestigiu al Orchestrei Bolshoi, cea mai bună orchestră din Rusia. Astăzi, la 50 de ani, încă mai lucrează la Bolshoi, dar ca om de serviciu.
În timpul erei comuniste, a fost concediat în plină faimă pentru că a refuzat să scape de toţi interpreţii săi evrei, "jidani şi duşmani ai oamenilor", inclusiv cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie.
Directorul de la Bolshoi, un fost funcţionar al Partidului Comunist, i-a promis dintotdeauna lui Andrei că îi va aduce orchestra "în curând", dar îşi bate joc de el, umilindu-l într-un mod sadic. Pentru el, Andrei este învechit şi îi face o mare favoare că îl ţine în continuare ca om de serviciu.

Apoi, Andrei găseşte un fax. O invitaţie pentru ca orchestra să cânte la Pleyel, în Paris pe o perioadă de două săptămâni, ca înlocuitor de ultim moment pentru Filarmonica San Francisco, care nu mai era disponibilă. Andrei concepe un plan nebun: va aduna toţi vechii lui prieteni muzicieni, o adunătură variată ce-şi câştigă în prezent existenţa în Moscova ca şoferi de taxi, ştergători de parbrizuri, negustori pe piaţa ambulantă, furnizori de efecte sonore în filme porno...Vor pleca în Paris sub numele de Bolshoi. Vor sfida destinul şi se vor răzbuna! Vor reuşi?
Nu rataţi o comedie delicioasă.

Filmul s-a bucurat de o reacţie favorabilă şi din partea presei franceze. Le Figaro scrie că "regizorul filmului Trăieşte, cu generozitatea sa năucitoare semnează o fabulă călduroasă despre revanşa celor umiliţi, alungaţi din propria lor viaţă, care regăsesc demnitatea şi bucuria de a trăi. Este o farsă grotescă, lirică, înduioşătoare, slavă, ţigănească, interpretată într-un mod formidabil şi ridicată de virtuozitatea lui Mihăileanu până la un final entuziasmant, cu accente de Ceaikovski".

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.