Expoziţie de carte „Lucian Valea”. Struţii din fibră de sticlă au făcut ouă. Amenajarea unui punct salvamont în Tihuţa scoasă din nou la licitaţie. Jandarmeria, Poliţia şi ISU în bloc-starturi pentru Paşte

www.mesagerul.ro

 

 Expoziţie de carte „Lucian Valea”

 

Biblioteca Judeţeană a prezentat miercuri o expoziţie de carte în amintirea scriitorului Lucian Valea, de la a cărui mutare la cele veşnice se împlinesc 20 de ani. Titluri precum „Oameni pe care i-am iubit”, „Generaţia amânată”, „Alţi oameni pe care i-am iubit”, „Viaţa lui George Coşbuc”, „Jucătorul de cărţi” (poezii), cu coperte foarte bune, au apărut la mulţi ani după moartea sa, întâmplată în 1992 pe când scriitorul avea 68 de ani. „Generaţia amânată”, alcătuită de poetul Mircea Măluţ şi Oana Valea (fiica scriitorului), se reţine prin luxurianţa cu care îşi prezintă colegii de generaţie într-o excepţională documentare din presa vremii, pe care se spune că o avea Lucian Valea după decenii. „Viaţa lui George Coşbuc” a apărut în tiraj relativ restrâns la „Timpul”, prin grija scriitorului Cassian Maria Spiridon, cartea fiind puţin cunoscută, deşi prezintă cercetarea pasionată a temei vreme de mai multe decenii şi aduce puncte de vedere originale. Cel care debutase la 17 ani, cu „Mătănii pentru fata ardeleană” la Buzău, merita frumoasa antologie „Jucătorul de cărţi”, alcătuită de Mircea Măluţ şi apărută la Editura „Limes”. În „Alţi oameni pe care i-am iubit”, apărută în frumoase condiţii grafice la Editura „Pergamon”, pe care o manageriază poetul Mircea Măluţ, sunt evocaţi, între alţii, oameni din zona noastră, dintre care îi amintim pe Dariu Pop, fraţii Al. George (antecesori ai indianistului Sergiu Al. George), pe Tit Liviu Valea sau profesorul Ştefan Lupu.

Foto: Lucian Valea -portret realizat de pictoriţa Gerogiana Vrânceanu.

www.citynews.ro

Struţii din fibră de sticlă au făcut ouă 


Struţii din fibră de sticlă, care şi-au făcut apariţia la sfârşitul anului trecut în diverse locuri din municipiul Bistriţa, vor avea din acest an şi ouă gigant.
 

www.bistriteanul.ro

Amenajarea unui punct salvamont în Tihuţa scoasă din nou la licitaţie

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud scoate pentru a doua oara la licitatie amenajarea unui punct salvamont in Piatra Fantanele. La prima licitatie nu a participat nicio firma. Conducerea instutiei spera ca de aceasta data, proiectul sa starneasca interesul. Valoarea proiectului depaseste 2 miliarde de lei vechi.
Pentru ridicarea punctului salvamont conducerea CJ BN pune la “bataie” 223.196 de lei (2,2 miliarde de lei vechi).

www.timponline.ro

Jandarmeria, Poliţia şi ISU în bloc-starturi pentru Paşte

 

Şefii Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi, de Poliţie şi pentru Situaţii de Urgenţă, Ionel Cimuca, Ioan Mureşan respectiv Constantin Florea, şi-au prezentat planurile pentru misiunea ”Paşte 2012”. Vezi şi programul farmaciilor de gardă!


Anul acesta, catolicii sărbătoresc Paştele în 8 aprilie, iar ortodocşii prăznuiesc Învierea Domnului o săptămână mai târziu, în 15 aprilie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.