Guvernul vrea sa aloce două miliarde de euro pentru reabilitarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene

preluare HotNews.ro

Guvernul a aprobat Programul pentru reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Potrivit acesteia, cei 10.000 de kilometri vor fi reabilitati si modernizati in perioada 2010 - 2013. Costul total al programului este de aproximativ 2 miliarde de euro. Udrea sustine ca banii vor fi luati din "economiile" facute de minister. Udrea s-a referit la reducerea cu 37% a cheltuielilor pentru bunuri si servicii, reducerea personalului cu aproape 20% si suspendarea unor "programe de investitii pe care nu le-am considerat extrem de utile, precum cele de la CNI”.

Ministrul Dezvoltarii a mai spus ca "in acest an ne-am propus sa construim 500 de kilometri de drum".

Programul se va derula prin Directia de Investitii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar propunerile de proiecte pot veni din partea autoritatilor publice locale - fie consilii judetene, fie consilii locale – dar vor putea fi initiate si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului care deruleaza strategia de dezvoltare la nivel national.

Vor avea prioritate drumurile cu relevanta economica sau sociala, precum: drumurile judetene care sunt cai de comunicare cu drumurile nationale sau cu autostrazile, drumurile care leaga localitati importante, sau duc catre obiective economice relevante, catre zone industriale sau catre obiective turistice.

Elena Udrea sustine ca acest program este binevenit in aceasta perioada pentru ca genereaza locuri de munca si pentru ca "satisface o nevoie pe care Romania o are de 20 de ani, mai bine de 20 de ani, dar are o infrastructura rutiera moderna capabila sa sustina o economie moderna asa cum tindem sa avem”. „Prin acest program vom incerca sa sprijinim sectorul de constructii in aceasta perioada si sa angajam forta de munca ce va fi disponibilizata sau a fost disponibilizata pana acum”, a mai spus Udrea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.