Jaf în pădurile grănicerești III Dosarele de retrocedare au primit soluții la indigo?!


Vestea bună din ”vestea proastă” cum că, în dosarele de la Judecătoria Bistrița, în care, după o lălăială de 16 ani și tot felul de alte sentințe discutabile s-a ajuns la o pronunțare privind respingerea chemărilor în judecată, atât în dosarul 4334/190/2008* al urmașilor grănicerilor de la Bistrița Bârgăului cât și în cel de la Rusu Bârgăului, nr. 1626/190/2009*, pe motiv că obiectul acestora nu există, este că, tăierile, atât în pădurile grănicerești de la Bistrița-Bârgăului cât și în cele de la Rus, sunt stopate! Ca efect al existenței celor două dosare și ca efect al muncii de sclavi ai reclamanților! Aportul autorităților, am scris și repetăm,a fost și este unul cu mare, mare întârziere și cu maximă ezitare. Și, chiar dacă, fiind vorba de păduri de pe Bârgău, și acolo se mai fură, pe ici pe colo, anvergura jafului a fost foarte mult diminuată, prin suspendarea serviciului silvic, dar și din motive de dosare la DNA și controale ale poliției! Așa că, din punctul acesta de vedere este o parte bună sau altfel spus: o veste bună! Sigur că, cele două soluții, din cele două dosare, aproape ”trase la indigo”, dacă știm cine este creierul cu idei, gen efectele pozitive ale Diktatului de la Viena și legile ungurești din 1890 reînviate, adică fostul judecător CCR Augustin Zegrean, transformat în ”apărătorul jefuitorilor”, credem noi la ordinul sistemului, nu ne mai par atât de neașteptate, dimpotrivă! Dacă în dosarul 1626, cu rusenii, șocul respingerii a avut ceva impact, marțea trecută, anticipam că, sigur și în dosarul 4334, al celor de la Bistrița-Bârgăului se va da aceeași soluție de respingere... Singura surpriză a fost că ce de-a doua minută pare aproape copiată după prima! Până acum nu ne-am înșelat!
Cu atât mai mult cu cât și într-un dosar și în celălalt, deși au deliberat două judecătoare tinere, lipsa de experiență, de instrucție și cultură istorică pe o problemă gravă și delicată precum problema grănicerească și-a spus cuvântul! În consecință, respectivele au îmbrățișat ” obosite” de atâtea date istorice și juridice, presiuni din afară și probabil unele dinlăuntru - prin tot felul de personaje care păreau că ar știi ceva, dar nici ele nu știau că nu știu, or doar se prefăceau că știu, fiind trase de sfori de oarecari păpușari- au ales soluția profund imorală și pe alocuri ilegală a lui Zegrean! Acesta, cu aura fostului judecător CCR, angajat să bage în sperieți și să împună n-a ”leșinat” de rușinea poporului din care face parte, susținând din toți rărunchii Diktatul de la Viena, când nici până în ziua de azi, respectivul act abuziv nu a fost recunoscut oficial decât ca un rapt, abuz de război întrucâtva asemănător cu ocuparea Poloniei și uciderea elitelor poloneze, dar nici nu l-a durut în dioptriile multe ale ochelarilor că ceea ce face este trădare de NEAM și de ȚARĂ! Ce contează pentru Zegrean România, atâta vreme cât ia o grămadă de bani, ca pensii, din portofelele ROMÂNILOR pe care îi trădează? NU?
Vestea proastă și care se degajă din cele două soluții, având o componentă de miasme ”otrăvitoare” este că deși atât de tinere, respectivele judecătoare au băgat în seamă aberațiile istorice și juridice ale fostului judecător, obosit de exercițiul puterii! Aceasta chiar este o veste proastă, în contextul în care așteptările de la tinerii judecători care intră în sistemul de justiție sunt foarte mari. Poate prea mari și poate că, la fel cum se s-a întîmplat în mai toate domeniile, ștacheta învățământului cu profil de drept din România este la pământ...S-a văzut și cazul mediatizat cu studenții exmatriculați de Facultatea de Drept din București, care au copiat, furat, la examene. Fără doar și poate că este nevoie de o lege a răspunderii magistraților! Fără îndoială! Altfel, ajung să facă dreptate persoane care nici măcar psihologic nu corespund statutului, darmite ca pregătire și calitate umană! Ce să mai vorbim despre asumare și responsabilitate?

Șmecheria cu modificarea suprafeței pentru a motiva respingerea acțiunilor a ținut...


Că ce anume le-a determinat pe cele două tinere judecătoare să dea soluții din care transpare teza lui Zegrean, cu legile ungurești, care legi încă ar mai funcționa în România și ar produce efecte devastatoare, dacă ne luăm după spusele sale, vom afla probabil din motivările la soluțiile date, de la care ne așteptăm să nu fie scrise chiar la ”indigo”... Până atunci, reamintim publicului cititor că, în drama abuzurilor privind retrocedarea pădurilor grănicerești ale celor 44 foste comunități grănicerești a fost împinsă de un ”resort” și actuala șefă a Arhivelor Naționale BN, pentru a-și da cu presupusul și a împrăștia ca o sepie ”cerneală” spre tulburarea apelor și ”orbirea” prăzii sau atacatorilor?! Am spus-o și o mai repetăm: confuzia de termeni, de date istorice și amestecarea acestora într-un fel de zamă, pe o problemă extrem de gravă și dureroasă pentru urmașii grănicerilor din cele 44 de foste comunități de avere, și din care multă lume care avea înainte o părere bună despre Cornelia Vlașin a fost nevoită să tragă concluzia că s-a înșelat, este în realitate, ca în zicala cu gardul și leopardul! Că toate acestea sunt atât în defavoarea respectivei dar mai ales aduc atingere imaginii instituției în fruntea căreia a fost ”plantată”, poate intenționat, ar trebui să dea de gândit unora! Sau poate că nu?! Și era planificat?


Dosar la DNA pentru abuz în serviciu


Deschidem apetitul celor care ne citesc cu următoarele informații. În ambele dosare de retrocedare, aflate la Judecătoria Bistrița acțiunea va continua. În cel de la Bistrița-Bârgăului se va face repunere pe rol, cerută de altfel în loc de concluzii finale de către avocatul cauzei, Ioan Bogdan Tudor Todoran -avocat care a intuit ”calea” pe care sunt împinse cele două dosare- iar în cel de la Rusu Bârgăului se va face recurs. În termenul stabilit de lege, după primirea motivărilor, având în vedere că, nici una dintre soluții nu este definitivă și nici nu are cum!
Precizăm că respingerea și într-un caz și în celălalt s-a făcut după ce la indicațiile fostului judecător A. Zegrean, se pare că, Comisia Județeană de Fond Funciar Bistrița Năsăud a modificat aparent titlurile de proprietate atacate și ar fi emis alte titluri. Dar cele două titluri noi au aceleași numere, suprafețele de pădure au aceleași amenajamente, singura modificare operată în noile acte sunt ceva suprafețe foarte mici, care au fost scăzute. Aspecte care nu au fost comunicate la timp, în dosar, dar care au fost luate în considerare de instanță...Ar fi ciudat, dacă nu am știi cui aparține ideea! Sigur că lălăiala, lungirea și prelungirea a fost pusă la cale pentru a se putea tăia în continuare pădurea, dar, acum că oficial și la Bistrița-Bârgăului s-au stopat tăierile, nu mai este pe placul celor care au lălăit dosarul, așa că nu se va mai trage de timp din partea jefuitorilor...zicem. Din respectiva comisie, căreia avocatul apărător, pro bono, al urmașilor grănicerilor le-a făcut plângere penală la DNA, pentru abuz în serviciu, fac parte: prefectul Stelian Dolha, șeful OCPI, Mănășturean E. Secretarul CJ BN, jurista Crina Borș, șeful Direcției Silvice BN, inginerul Gheorghe Ivan, și mulți alții, șefi de instituții, care fac parte prin efectul legii din respectiva comisie, și sigur: Labă. Vasile Labă!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.