Le-a fost frică de MRU şi l-au dat jos. Ponta porneşte la drum cu minciuni

preluare Monica Macovei

Sa fim bine intelesi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumparare/racolare de parlamentari pentru ca acesta pregatea cresterea salariilor pentru bugetari si, mai ales, pentru ca fostul premier crestea in sondaje. Le-a fost frica de MRU si l-au inlaturat. Asta nu se numeste democratie, scrie Monica Macovei pe blogul său. 

2. Ponta porneste la drum cu minciuni

Ponta a mintit cand a declarat ca prioritatea zero a Guvernului pe care îl propune este respectarea legii, fara exceptii, fara derogari si fara scuze.

Victor Alistar (propus ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta si relaţii cu societatea civila) este incompatibil cu ocuparea oricarei functii publice (inclusiv cea de ministru), incompatibilitate constatata de ANI prin decizia nr. A/1130/I.I./20.07.2009, ramasa definitiva pe 7 august 2009. Potrivit acestei decizii, timp de 3 ani (pana pe 7 august 2012), Victor Alistar are interdictia de a ocupa functii publice. De altfel, aceasta interdictie a operat deja si fost recunoscuta prin decizia Curtii Constitutionale 54/25.01.2011, prin care V. Alistar a pierdut calitatea de membru al CSM, functie obtinuta ilegal in Senat tot cu sprijinul PSD si PNL.

Acestea informatii sunt publice si Ponta le stia. Inainte de a fi validat de Parlament, asadar, Guvernul Ponta a pornit la drum cu o minciuna si o propunere care incalca legea. Scopul acesteia a fost crearea unui minister inutil si ridicol pentru clientul politic Alistar. Fiecare minister si agentie trebuie sa ia deciziile in mod transparent, iar asta depinde de ministru/director si nu de crearea unui alt minister. Ministerul Transparentei pare scos din “Ferma animalelor”.

De altfel, incompatibilul Alistar nu e o ratacire de moment a lui Ponta, ci pare sa defineasca inceputul de mandat al guvernului USL. Corina Dumitrescu, sotia pesedistului Cristian Dumitrescu, sef al Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor, este intr-o situatie cvasi-identica. Aleasa de senatorii PSD si PNL ca reprezentant al societatii civile (!) in CSM in 2011, aceasta trebuia sa renunte, conform legii, in termen de 30 de zile la functia de rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir. Nu a facut-o. Mircea Diaconu, de asemenea, are o decizie, in prima instanta, de incompatibilitate. Indiferent de deciziile finale in cazurile Dumitrescu si Diaconu, situatiile de incompatibilitate de pana acum erau un motiv suficient ca acestia sa nu fie propusi ca ministri.

De aceea spun ca Ponta nu are habar de integritate si nici nu-i pasa. Dovedeste, inca de la inceput, ca prioritatea guvernului USL este, dimpotriva, exceptia, derogarea si nerespectarea legii, intocmai ca si mentorul sau inculpatul Nastase Adrian.

Continuam…

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.