Măsuri care pot fi luate de luni, pe timpul stării de urgență: raționalizarea alimentelor, interzicerea circulației, cenzura presei, închiderea frontierelor, rechiziționarea de bunuri

preluare ziariștii.com

 Instituirea stării de urgență în România, anunțată sâmbătă de președintele Klaus Iohannis și programată să intre în vigoare luni, 16 martie, dă dreptul autorităților guvernamentale să ia măsuri care în condiții normale le sunt interzise.
Pe timpul stării de urgență, crește rolul ministrului de Interne (Marcel Vela), precum și cel al autorităților militare. Acestea acționează în coordonarea premierului (Ludovic Orban), care de azi are din nou puteri depline, nemaifiind interimar.

Măsuri care pot fi luate de autorități după instituirea stării de urgență
Închiderea frontierei de stat și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.
Rechiziționarea de bunuri, potrivit legii.
Limitarea sau interzicerea circulației vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore; eliberarea, în cazuri justificate, a unor permise de liberă circulație.
Efectuarea de controale asupra unor persoane sau locuri.
Închiderea temporară a unor stații de distribuire a carburanților, a unor restaurante, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociațiilor și ale altor localuri publice.
Suspendarea temporară a apariției sau difuzării unor publicații ori a unor emisiuni ale posturilor de radio sau de televiziune.
Raționalizarea alimentelor și a altor produse de strictă necesitate.
Interzicerea circulației rutiere, feroviare, maritime, fluviale și aeriene pe diferite rute.
ATENȚIE! Aceste măsuri devin posibile, dar nu sunt obligatorii! Autoritățile pot recurge la toate, la unele dintre ele sau la niciuna. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.