Meteo: Cod galben de ninsori şi viscol, de vineri pîna duminică seara

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol si polei care vizeaza intreaga tara, incepand de vineri ora 10.00 pana duminica ora 20.00. In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie.

In intervalul mentionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vest, toate regiunile tarii. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Din dimineata zilei de sambata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

Foto: ANM

La ora actuala, se afla in vigoare atentionarea Cod Portocaliu de ger, emisa de ANM in data de 30 ianuarie, si care va expira vineri, 3 februarie, cel mai probabil in prima parte a zilei. 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.