MHC-urile de pe Valea Sîmbăta un atentat la natură

preluare ecoreporter

 Pe raul Sambata, jud. BV se lucreaza la o microhidrocentrala, efectuandu-se, pe mai multe tronsoane ale conductei de aductiune si lucrari pe malul apei - adica in albia minora a raului - lucru interzis de lege.

In unele locuri drumul forestier de-a lungul raului a fost amenajat recent pe malul apei, efectuandu-se si impuscari ale unor stanci. La fata locului se pot gasi fitile alaturi de bucati de piatra de diferite dimensiuni, imprastiate in padure cat si un numar mare de arbori rupti sau "raniti" de pietre si bolovani. Zona cea mai puternic afectata de impuscari este chiar poteca turistica marcata ce duce la cabana Sambata, frecventata de un numar mare de turisti, acestia fiind nu doar incomodati ci si periclitati de impuscari si de lucrarile (ilegale) de pe santier.

In ciuda acestui impact semnificativ si destructiv asupra mediului, Agentia de protectie a mediului APM Brasov nu a solicitat elaborarea unui studiu de impact asupra mediului, cu toate ca lucrarile se executa, pedeasupra, intr-un sit Natura 2000...
Beneficiar si executant lucrari: s.c. Hidroclear Bacau: hidroclear@gmail.com

data filmarii: luni, 10 septembrie 2012, material realizat de ecoreporter.ro
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.