Mihai Ghimpu îi răspunde lui Serghei Lavrov: Nu România are armata pe teritoriul Republicii Moldova

Potrivit HotNews.ro care citează Jurnal de Chişinău, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a raspuns acuzatiilor ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, aratand ca nu Romania este tara care detine armata pe teritoriul Republicii Moldova. Reactia vine dupa ce acum cateva zile, Lavrov l-a criticat pe Ghimpu pentru atitudinea acestuia fata de "Ziua Victoriei", si a sugerat ca Romania nu ar recunoaste Republica Moldova.

"Nu Romania are armata straina pe teritoriul Republicii Moldova. Cetatenii Republicii Moldova s-au convins ca Romania recunoaste independenta Moldovei si a fost prima tara care a facut-o", a declarat presei Mihai Ghimpu.

"Noi recunoastem Moldova drept un stat suveran si independent. Nu toti vecinii Moldovei fac acelasi lucru. Vecinii din vest, spre exemplu, nu considera ca moldovenii sunt o natiune. Daca as fi in locul lui Ghimpu, aceasta ar fi principala mea preocupare. Nu as folosi o sarbatoare, sacra pentru noi, pentru a face astfel de insinuari", a declarat miercuri seara Serghei Lavrov.

Afirmatiile sale vin dupa ce presedintele ad interim al Moldovei explicase ca nu va participa la parada de la Moscova deoarece acolo "se vor aduna invingatorii, iar noi nu avem ce sa cautam acolo".

"Cum sa particip la parada alaturi de armata care ne-a adus comunismul, a organizat foametea si ne-a deportat in Siberia? Astazi ea se afla in cetatea lui Stefan cel Mare. Aceasta armata a stat si la baza formarii Transnistriei", si-a argumentat Mihai Ghimpu decizia.

Rusia aniverseaza in data de 9 mai 65 de ani de la victoria asupra nazismului, anuntand cea mai mare parada militara din epoca post-sovietica.

Pentru prima oara, in acest an vor participa la parada si trupe din alte state, scrie sursa citată.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.