”ministru” la Mediu este ...”braconierul ” Sângeorzan, din Coșbuc, BN? Doi secretari de stat l-au spălat ca la Nufărul pe așa zisul vânător...

 

 

 

 Săptămâna trecută scriam un titlu în care puneam o întrebare aproape retorică: dacă Tanczos Barna, udemeristul de la Mediu mai este ministru sau între timp, potrivit reacțiilor din ce în ce mai confuze ale ”eternilor” sinecuriști din ministerul cu pricina, Barna ar fi fost schimbat cu un ”vânător” din Coșbuc, BN, prins în nenumărate rânduri la braconat în Munții Rodnei?! vNici două zile nu au trecut și am aflat ”răpunsul”, chiar dintr-o sursă ministerială. Vezi aici articolul   Astfel, potrivit unui document al respectivului minister, prin care se dă răspuns Gărzii Forestiere Cluj, la solicitarea de reziliere a contractului de gestiune a Fondului de Vânătoare 8, Fiad Romuli din Munții Rodnei, deținut de ”vânătorul” Pavel Sângeorzan, rezultă că,Tanc sos Barna este ministru doar formal al MMAP și, că, în fapt, alții sunt cei care trag sforile...omul de la Biodiversitate, omul de la vânătoare, cel de la derogări, dar și că, Pavel Sângeorzan de la Coșbuc, prins de nenumărate ori la braconat, posesorul a nenumărate delicte de vânătoare, dar și al altor încălcări de acte normative în vigoare, face LEGEA în Ministerul Mediului! Adică este un fel de ”ministru” neoficial!

Ilustrația acestui articol este asigurată cu un montaj preluat de pe site-ul stiridebistrița.ro 


Niște secretari de stat l-au spălat pe Sângeorzan de toate păcatele?


Potrivit unor surse din MMAP, secretarii de stat Robert Eugen Szep și Ionuț Sorin Baciu au semnat un document de două pagini, din care, din trei fraze, înțelegi cum l-au spălat ca la Nufărul pe tradiționalul braconier Pavel Sângeorzan din Coșbuc, BN! Astfel, după ce în introducerea documentului, privind precizarea că, este vorba de un răspuns la solicitarea nr.6216 din 19.04.2021 prin care s-a cerut emiterea unui aviz de reziliere a contractului de gestionare a fondului de vânătoare 8, Fiad Romuli, jud BN, de către garda Forestieră Cluj, bănuim că pentru încălcarea legislației în domeniul vânătorii și a contractului de gestiune, respectivii slujbași ai statului, confirmă că, Sângeorzan trebuia să respecte niște termeni din contractul de gestiune nr. 29. 16. 06.2011, prin care se prelungea cu 10 ani, contractul din 2001 și în același timp citează din termenii contractului:
În conformitate cu prevederile art. 7 din Contractul de gestionare la care am făcut trimitere, gestionarul (SV Montana Coșbuc) are în sarcina sa și următoarele obligații și responsabilități:
3.Să respecte toate reglementările legale referitoare la gestionarea fondului cinegetic și a vânatului, la autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii, la restrângerea sau extinderea perioadelor de vânătoare, la cotele anuale de recoltă, comunicate de administrator.
11 Să organizeze practicarea vânătorii care are ca scop dobândirea vânatului, în limitele cotelor de recoltă aprobate, în conformitate cu legea și cu normele emise în acest scop.
18, alineat 1. Lit b. Din contractul de gestionare, rezilierea de drept a contractului se realizează când ”gestionarul nu și-a îndeplinit oricare din obligațiile contractuale prevăzute de art 7, alineatele, 1, 2, 4, 6, 10, 16, 17, 18 și 23.
Potrivit punctului 2 al Capitolului Constatări la sediul SV Montana din Coșbuc raportul de activitate nr. 6215 din 19.04.2021 s-a constatat nerespectarea repetată de către vânători și prrsonalul angajat al SV Montana a regimului autorizațiilor de vânătoare, respectiv a prevederilor OM nr.353/2008 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea, organizarea și practicarea vânătorii, cu modificările și completările ulterioare.

Cei doi politruci ministeriali au scos din Codul Penal infracțiunile în formă continuată și instigă la nerespectarea LEGII ?


Adresa la care facem trimitere, document de noaptea minții, este un demers al unor oficiali plătiți din banii contribuabilului român, tot mai apăsat de lipsuri, nevoi și frustrări, din care răzbate atitudinea de nepăsare privind respectarea reglementărilor în vigoare, trecerea cu tupeu peste prevederile Codului penal privind infracțiunile în formă continuată și care, culmea, instigă, la nerespectarea legilor României?!
Cei doi secretari de stat își bat joc de inspectorii de la GF Cluj, de polițiștii care au constatat și instrumentat dosare în cauza (pierdută?) a lui Sângeorzan sau de procurorii curajoși, de cetățenii care respectă legile și le plătesc salariile grase, și la finalul documnetului citat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și, enumerarea angajamentelor din contractul de gestiune, încălcate aproape toate, așa cum rezultă din nenumăratele procese verbale de constatare și bănuim din argumentarea celor de la Garda Forestieră Cluj, ar fi fost enumerate pentru imepresie artistică, secretarii de ”stat în stat” decretează că, nu este cazul ca gestiunea fondului de vânătoare 8, Fiad Romuli să îi fie luată de la SV Montana, condusă de Pavel Sângeorzan, ci dimpotrivă! Să îi fie lăsată! Am citit stupefiați acest paragraf, care dă peste cap toată argumentația, bănuim a GF CLUJ, bagă în derizoriu LEGEA din această țară și ne pune în situația să ne întrebăm: cei doi au citit ce au semnat sau numai au semnat și altcineva a scris enormitățile pe care le cităm aici?


Ca să se minuneze și cititorii noștri redăm integral paragraful spălătoriei ministeriale!


”În cazul de față, măsura rezilierii Contractului de gestionare nr.29 din 16.06.2011, în conformitate cu prevederile art.18. alin (1) lit. b) pentru încălcarea prevederilor art.7 alin (18) din contract, nu poate fi aplicată deoarece faptele prin care au fost încălcate prevederile OM nr 353/2008 au fost sancționate de fiecare dată și organele de control, în sarcina gestionarului nemairămânând măsuri de aplicat în acest sens.
Având în vedere mențiunile de mai sus, autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare nu are temei legal pentru emiterea acordului de reziliere a Contractului de gestionare nr 29/16.06 2011 pentru fonful cinegetic nr 08 Fiad Romuli, jud Bistrița Năsăud”.

Ca la Radio Erevan: Nu i s-a luat ci i s-a dat și, nu era nu era braconier că era vânător?!

Reamintim cititorilor noștri, care se crucesc, ca și cum ar fi nimerit într-un film SF sau într-un banc cu Radio Erevan, că, în fapt, presa, prin nenumărate articole, anchete, GF Cluj prin solicitarea de reziliere și primarul comunei Romuli, pe raza căreia se află fondul de vânătoare gestionat, prin adrese expediate către autoritățile centrale competente și responsabile în domeniu a cerut și, au cerut stoparea abuzurilor în formă continuată practicate ”tradițional” de așa zisul vânător Pavel Sângeorzan și scoaterea acestuia din perimetrul Munților Rodnei deoarece reprezintă un real pericol pentru fauna care mai populează masivul muntos! Încă! Că alți vânători, înșurubați în sacunele ministeriale ale Mediului, Apelor și Pădurilor, sunt de părere că Sângeorzan Pavel nu are nici-o responsabilitate, iar infracțiunile și contravențiile în formă continuată nu prezintă interes, ne face să credem că, cei doi or fi modificat Codul Penal și noi nu știm, au semnat un document pe care nu l-au citit sau acești băieți deștepți care răspund de vânătoarea din România sunt rău intenționați? Care dintre aceste răspunsuri sunt corecte?


În consecință repetăm o parte din argumentația noastră din ancheta de presă ”Acești vânători care ne guvernează” publicat acum câteva zile în ziaru-bn. Ro și gazetadebistrita.ro, și repetăm contravențiile și infracțiunile comise de spălatul ca la nufărul, Pavel Sângeorzan:


Faptele vorbesc! Primarul de Romuli a trimis un memoriu documentat către toate instituțiile statului abilitate cu stoparea practicilor ilegale, dar...
În documentul trimis de Ioan Monița, primar al UAT Romuli către mai multe instituții abilitate cu protecția mediului, siguranța alimentelor și legislația din domeniul cinegetic, pe care îl cităm aici, în februarie 2021, este înserat un lung pomelnic în care apar majoritatea faptelor infracționale și contravenționale de care s-a făcut vinovat în ultimii doi ani, controversatul om de afaceri Sângeorzan P. Cităm:
1. Acțiuni de braconaj ( conform procesului verbal încheiat în data de 21. 02, 2020, la sediul Societății de Vânâtoare Montana, înregistrat sub numărul 20/21/02.2020, de către reprezentanții Gărzii Forestiere CLUJ și ai IPJ BN, în prezența conducerii SV Montana Coșbuc;
2. Transportul vânatului dobândit prin acțiuni de braconaj – pv 20 din 21.02.2020, încadrare ca infracțiune cf prevederilor art 44.lit d) din Legea 407/2006 cu modificările și completările ulterioare.
3. Recoltare exemplar de mistreț fără a transmite proba la DSVSA BN, cf pv 20 din 21.02. 2020, ceea ce se traduce ca fiind încălcarea prevederilor stabilite prin Programul Național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane, aprobat prin HG 830/2016;
4. Depozitare necorespunzătoare a mistreților vânați – pv 20, 21.02. 2020, respectiv încălcarea prevederii stabilite prin art 24. Din Programul Național de Supraveghere și control, precum și a dispozițiilor stabilite prin pct 1. Al. 1.3. 1.4 și 1.5 din planul de măsuri pentru prevenirea apariției PPA la porcii domestici și de combatere a PPA la mistreși în județul Bistrița-Năsăud, înregistrat la DSVSA BN sub nr A /8543 din 5.09.2019.
5. Emitere de autorizații de vânătoare prin care se depășesc cotele de recoltă cf pv 20/21.02 2020;
6. A încălcat prevederile art 42, alin 1, lit. e, coroborat cu art 42 alin 2, lit a, din Legea 407/ 2006, actualizată;
7. Recoltare neconformă a unor exemplare de mistreți( în perioada 2019-2020), respectiv au fost recoltate doar exemplare de sex masculin, cf pv 20. 21.02.2020;
...și tot așa până la punctul 34, în memoriul primarului de Romuli sunt enumerate o mare parte -și doar cele dovedite- din încălcările grave ale legilor protecției mediului, legii vânătorii și a multor altor legi, între care, încălcat GROSIER este Codul Penal! Enumerăm doar câteva dintre acestea, unele care au flagrantă legătură cu ȚARCUL ILEGAL! Anume: împrejmuirea neautorizată în fond forestier (ȚARCUL la care ne referim), în scopul ținerii în captivitate a mistreților, aflată în zonă afectată de virusul PPA, construcție placă de beton în suprafață de 17.50 m în fond forestier, ILEGALĂ, fără nici un fel de aviz, reducerea fondului forestier național, fără a respecta dispozițiile Codului Silvic, punct de hrănire, înființat cu încălcare prevederilor legale, ACT de cruzime față de animale, cu repetiție, amplasarea de cadavre de cai și saci cu animale moarte în zona Strâmba, Romuli, cu scopul atragerii carnivorelor mari, și alte asemenea infracțiuni și contravenții de NOAPTEA MINȚII!

Toate cu REPETIȚIE! Acest lucru indicând practica consacrată atât a braconajului cât și a momirii carnivorelor mari după bunul plac al așa zisului vânâtor Sângeorzan, din Coșbuc, BN!

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.