Munţii Rodnei: Primăria Sîngeorz Băi va amenaja un domeniu schiabil la Cormaia

 Primarul oraşului balnear Sîngeorz Băi intenţionează să amenajeze un domeniu schiabil la Cormaia, în zona numită Nedeia Ţăranului. Propunerea de proiect a fost supusă aprobării specialiştilor din Consiliul Ştiinţific al Parcului Naţional Munţii Rodnei avînd în vedere că domeniul schiabil în schiţă pătrunde în PNMR circa 2 km.

Proiectul pentru care edilul sîngeorzan s-a prezentat pentru al doilea an consecutiv în faţa membrilor CS al PNMR a stîrnit discuţii aprinse, în momentul de susţinerii studiului de biodversitate. Pînă la urmă solicitarea a fost admisă cu 11  voturi pentru şi 5 împotrivă. Unul dintre susţinătorii declaraţi ai schiţei de proiect a fost şeful ITRSV Cluj, inginerul Grigore Avram, care a precizat că, sprijinirea acestei viitoare investiţii  care ar relansa zona turistică, ar fi primul pas dinspre Consiliul Ştiinţific al PNMR spre comunităţile proprietare a terenurilor din Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Lungimea pirtiei va avea peste 2 km lungime, accesul auto va fi permis exclusiv cu mijloace de transport in comun, iar cazarea iubitorilor de ski va fi asigurată în spaţiile consacrate deja în oraşul balnear şi Cormaia.

Detaliile unui fragment din dezbatere le puteţi viziona în clipul ataşat.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.