Nu mor caii când vor câinii! Punct de vedere al unui urmaș de grănicer

 În speța proprietății private indivize și a proprietarilor de la Borșa și Rusu Bârgăului, aplicarea discriminatorie a legilor speciale și blocarea aplicării sentințelor definitive, prin manevre așa numite legale, prin care proprietatea privată, indiviză, composesorală sau grănicerească se încearcă a fi naționalizată pentru a treia oară, de data asta cu ceva decizii administrative, care nu pot bate Legea organică și nici sentințele definitive, ceea ce se face este mai mult decât o mare nedreptate juridică! Este UN FURT PE FAȚĂ, care are o componentă subtilă de incitare la ură, la revoltă, la furie! Așa că, să nu se mire politrucii dacă vor culege furtună, după ce au semânat vânt și că revolta, acum punctuală se va propaga în mentalul colectiv și va cuprinde grupuri mai mari! Vor culege ce au semănat!


Faptul că unii și alții, de câteva zile, amenință cu dosare penale și cu diverse repercursiuni, pentru a intimida și ostraciza, denotă că avem deja de a face cu materializarea spaimei respectivilor de a fi prinși asupra faptului, de a fi dați în vileag și de a fi supuși oprobiului public! Sigur că liderii celor două grupuri de proprietari și prietenii lor sunt îngrijorați de urmările pe care le-ar putea avea o revoltă a bârgăoanilor, să zicem. Dar în același timp suntem conștienți că absolut toți suntem în paza Lui Dumnezeu și că doar El poate decide asupra vieților noastre! Ilustrez această spunere cu zicala populară atribuită de unii patriarhului Tănase Todoran: Nu mor caii când vor cânii! Zicala pare despre cai și câini, dar în realitate este despre oameni și despre libertate! Și dacă ne amintim, anul acesta, în noiembrie, pe data de 12, se vor împlini 260 de ani de la omorârea samavolnică a bătrânului bichigean, la ordinele generalului austriac care a ars mănăstirile și bisericile ortodoxe ardelene! Să fie acesta un semn?


Șeful GF Cluj face lucruri trăznite?! Să fie el păcăliciul de serviciu?


”Păcăliciul de serviciu” din această scenă de mare trădare națională, care se joacă de câteva luni bune cu soarta și nervii poporului este nu atât instituția numită Garda Forestieră, cum a numit-o presa, cât omul aflat temporar la butoanele acesteia: borșeanul Istrate Ștețco! Acesta, probabil cu o ”sulă-n coaste” a fost determinat să comită una dintre marile aberații administrative ale momentului, după furtul pășunilor alpine și împroprietărirea UAT-urilor înființate în 1968 cu proprietăți de sute de mii de hectare, care au aparținut de drept comunităților locale, încă de pe vremea militarizării, până la emiterea în fals a câtorva zeci de titluri de proprietate, de către Prefectura BN, prin care peste 160 000 de hectare de păduri private, grănicerești, indivize au fost trecute din pix în proprietate publică pentru a ajunge astfel la ”laba” unor primari pentru a putea fi jefuite în voie! Decizia administrativă la care facem referire are o frază, care ne aduce aminte de bolșevici și de așa numitele tribunale ale poporului care ”au decis” viața sau moartea unor intelectuali ai neamului românesc. Oare așa ” a decis” și șeful GF CLUJ? Fraza la care facem referire face parte integrantă din decizia prin care s-a pritocit a treia naționalizare a pădurilor private și batjocorirea proprietarilor români. Prima dată a fost comunicată la Borșa, apoi la Rusu Bârgăului.


Astfel în actul administrativ supus atenției d-voastră, la articolul 1. alineat (2) se hotărâște:
”-Direcția Silvică Maramureș din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva va prelua în administrare de la Ocolul Silvic Silva-Borșa SRL terenul în suprafață de 6056,90 ha aferent titlului de proprietate anulat și va lua toate măsurile legale necesare pentru reintroducerea acestuia în proprietatea statului.”


Să mă ierte Dumnezeu, dar, de când Istrate Ștețco decide asupra proprietății? De când ”naționalizează” păduri? Oare cuvintele limbii române folosite oficial în această țară, nu mai au același înțeles pentru toți vorbitorii? Oare Constituția, Codul Civil și legile speciale ale proprietății nu mai funcționează?


Ieri, 27 septembrie, la mai mult de 24 de ore de la revolta spontană a rusenilor de la Josenii Bârgăului, BN, în care s-a putut vedea din filmările de care este plin internetul, cum dispozitive de asalt și apărare ale unor instituții de forță, din județ au fost comasate pentru a bloca accesul proprietarilor de păduri în UAT Josenii Bârgăului, instituție care timp de 20 de ani a tăiat fără drept proprietățile grănicerești ale urmașilor grănicerilor de la Rusu Bârgăului și ale altora, GF Cluj a catadixit să trimită și la Asociația urmașilor grănicerilor de la Rusu Bîrgăului un exemplar din decizia aproape identică cu cea trimisă la Borșa, în luna august și, la care am făcut trimitere cu citat.


Cu toate aceste abuzuri flagrante, nu contestăm nevoia ca pădurea să fie păzită, chiar dacă suntem convinși și avem atâtea și atâtea probe că sub acoperirea cuvântului ”pază”se jefuiește ”într-o veselie”! Suntem pentru respectarea Legii și a regulilor! Dar cerem să le respecte și cei care ne conduc, amendează și amenință cu represalii! Să nu se așeze deasupra lor că nu-i a bună! Suntem convinși că ”Fără violență” și cu calm se pot rezolva problemele. Au dovedit-o Mahatma Ghandi și Nelson Mandela. Sigur, durează! Dar este singura metodă care produce doar consecințe pozitive.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.