Olimpiada naţională de muzică la final

comunicat de presă


Olimpiada de interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice pentru clasele IX-XII s-a încheiat cu succes duminică la Bistriţa. Festivitatea de premiere desfăşurată ieri la Sinagogă, a fost deschisă de o Gală în cadrul căreia au interpretat pe scenă nouă dintre cei mai buni elevi. Dintre ei, doar unul a câştigat un premiu special acordat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Este vorba despre eleva Adela Liculescu, elevă în clasa a X-a de la Liceul de Artă „Martin Sorescu“ Craiova (foto 1).
Oficialii prezenţi la eveniment au fost încântaţi de modul cum s-a desfăşurat Olimpiada la Bistriţa:
„Oraşul Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au dovedit generozitatea din punct de vedere al capacităţii de a organiza o competiţie de acest fel. Vreau să mulţumesc juriului condus cu atâta eleganţă şi competenţă“, a spus Adrian Brăescu, inspector delegat din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
„Nivelul de anul acesta al Olimpiadei a fost unul foarte bun, iar candidaţii au fost remarcabili. Vreau să le mulţumesc membrilor comisiilor de jurizare, profesorilor, părinţilor, precum şi profesorilor co-repetitori al căror aport într-o manifestare scenică este determinantă. Sincere mulţumiri faţă de cei care s-au implicat în organizarea acestei Olimpiade“, a spus prof. univ. dr. Aurel Marc, preşedintele senatului Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, precum şi preşedintele juriului la această competiţie.
La ceremonie a luat cuvântul şi prof. dr. Vasile Marc inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, care le-a înmânat membrilor juiului diplome de excelenţă:
„Învăţământul bistriţean a fost deosebit de onorat să vă fie gazdă în aceste zile, în care, pe meleagurile lui Coşbuc, Rebreanu şi Mureşanu s-a desfăşurat Olimpiada de interpretare instrumentală, vocală şi studii treoretice pentru clasele IX-XII. Pentru organizarea acestui eveniment s-au făcut eforturi deosebite, astfel încât totul să decurgă în condiţii optime. Mi-a făcut o deosebită plăcere să cunosc aici oameni remarcabili din elita lumii muzicale din ţara noastră. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în această perioadă pentru aceşti concurenţi minunaţi“, a menţionat prof. dr. Vasile Marc, inspectorul şcolar general al ISJ B-N.
Tinerii candidaţi bistriţeni de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda“ au reuşit să impresioneze juriul, în special la secţiunea canto:
Premiul I – Ceuca Alina – clasa a X-a – canto popular
Premiul I – Pop Beniamin – clasa a XII-a – canto clasic
Premiul II - Nășcuțiu Ana Maria – clasa a X-a - canto popular
Menţiune – Zbâncă Alexandra – clasa a XI-a - canto clasic
Menţiune – Bugnar Cristina – clasa a XI-a – canto popular
Menţiune – Tănase Paula – clasa a XI-a – canto popular
Menţiune – Boboia Nicolae – clasa a X-a – violă
Premiu special al juriului: Matei Oana – clasa a XII-a – canto popular
Premiu special al juriului: Suldac Tabita – clasa a X-a – studii teoretice

Lista completă a câştigătorilor la faza naţională a Olimpiadei de interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice pentru clasele IX-XII este publicată pe www.licmuzicabn.ro

 

 

 

 


Biroul de presă
ISJ Bistriţa-Năsăud
E-mail: birouldepresa@isjbn.ro
Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.