Poliţiştii bistriţeni derulează “Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Finanţare pentru refacerea siturilor contaminate. Primarii s-au supărat pe prefect. Prinşi la braconaj pe lacul Budurleni. Miniştrii de la Economie şi Finanţe vin la Bistriţa

www. bistritaonline.ro

Poliţiştii bistriţeni derulează “Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Poliţia Română, împreună cu partenerii săi din diverse domenii (autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale, mass-media) va derula, în perioada 26-30 septembrie 2011, la nivel naţional, cea de-a şasea ediţie a evenimentului Săptămâna prevenirii criminalităţii.
În toate judeţele din ţară, inclusive Bistriţa-Năsăud, se vor desfăşura activităţi structurate pe domenii de prevenire, în fiecare zi fiind abordat un domeniu distinct de activitate.
Ziua de astăzi este destinată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului. Continuare

www.mesagerul.ro

Finanţare pentru refacerea siturilor contaminate

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă deschiderea sesiunii de depunere, în perioada 3 octombrie - 3 noiembrie 2011, a dosarelor de finanţare nerambursabilă în cadrul „Programului privind refacerea siturilor contaminate istoric”. Suma alocată este de 50.000.000 de lei, pentru proiecte de refacere a ecosistemelor afectate şi aducerea acestora cât mai aproape de starea naturală, prin măsuri de curăţare, remediere şi/sau reconstrucţie ecologică. Se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii solului, a aspectului peisagistic, asigurarea standardelor de sănătate a populaţiei/protecţia împotriva factorilor dăunători, naturali sau cauzaţi de acţiunea omului. Solicitanţi eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, care au în proprietate/administrare suprafeţe de teren declarate situri contaminate. Un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare, pentru mai multe suprafeţe. Durata de realizare a unui proiect nu poate depăşi 60 de luni.

www.bistriteanul.ro

Primarii s-au supărat pe prefect

In cadrul sedintei de Colegiu Prefectural, primarii l-au certat pe prefect ca nu se apleaca asupra problemelor comunelor. Acestia l-au acuzat ca nu ii cheama la sedintele care privesc mediul de afaceri, dezvoltari pe plan economic, etc. Prefectul le-a spus ca pentru dezvoltare sunt proiecte pe care ei trebuie sa le depuna pentru a primi fonduri.
Prefectul Cristian Florian a fost luat la intrebari de primarii prezenti astazi la sedinta de Colegiu Prefectural.

“Cand au fost intalnirile cu ministrul Agriculturii, cu oamenii de afaceri, pentru dezvoltare economica, pe noi nu ne-ati chemat. Asa ca nu ne tot vorbiti despre unitate. Noi nu am fost chemati”, au replicat revoltati primarii, in frunte cu Niculae Anghel, primarul din Cosbuc.

Prefectul nu s-a lasat si a ripostat.

www.timponline.ro

Prinşi la braconaj pe lacul Budurleni

Patru bărbaţi, trei din Galaţii Bistriţei şi unul din Bistriţa, au fost surprinşi în timp ce pescuiau ilegal, noaptea, fiind acuzaţi de furt calificat şi braconaj.
Publicat în 26 septembrie, 2011 cu Nici un comentariu
Sâmbătă, la ora 01.39, poliţiştii au fost sesizaţi de Dan-Octavian C., administratorul unei societăţi comerciale din Bistriţa, că la o fermă piscicolă din Budurleni a surprins 4 persoane ce pescuiau ilegal pe lacul Budurleni, informează IPJ BN.

www.citynews.ro

Ministrii de la Economie si Finante vin la Bistrita

Prefectul judetului, Cristian Florian, spune ca in aceasta saptamana vor sosi la Bistrita ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu (foto), care vor participa la o intrunire a oamenilor de afaceri din Bistrita-Nasaud.

Florian spune ca cei doi ministri au confirmat prezenta la aceasta intrunire a oamenilor de afaceri, sedinta in care prefectul vrea sa afle cu ce probleme se confrunta sectorul economic din judet.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.