Pompierii bistriţeni împlinesc 75 de ani de la înfiinţare! Asfalt între Blăjenii de Jos şi Tărpiu. Peste 1200 de persoane la Crosul "Gabriela Szabo". Castelul “Lázár Imre” din Sărata, construit în 1835, vândut unor investitori italieni

www.bistriteanul.ro 

Pompierii bistriţeni împlinesc 75 de ani de la înfiinţare!

În luna aprilie se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea primei subunităţi de pompieri militari din judeţul nostru. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” va organiza o serie de activităţi dedicate acestui eveniment. Vor fi prezentate tehnicile de luptă din dotare iar ziua de mâine este declarată „Ziua porţilor deschise”.
După încheierea primului război mondial şi semnarea tratatului de la Paris – Trianon, prin care au fost cunoscute drepturile României asupra Transilvaniei, treptat, autorităţile româneşti se instalează pentru administrarea acestei străvechi provincii româneşti. Se reorganizează împărţirea teritorial - administrativă după modelul din vechea Românie, urmând ca la fiecare judeţ să se instaureze autorităţile legale.

www. mesagerul.ro

Asfalt între Blăjenii de Jos şi Tărpiu


A început munca de asfaltare a căii de acces între Blăjenii de Jos (comuna Şintereag) şi Tărpiu (comuna Dumitra). Finanţarea este din surse europene, accesate în baza Măsurii 322 pentru modernizarea satelor, proiect în care comuna Şintereag este inclusă cu o porţiune de drum de 1,7 kilometri, din totalul de 6 câţi numără artera de circulaţie aflată în discuţie.

www.citynews.ro

Peste 1200 de persoane la Crosul "Gabriela Szabo"

Peste 1200 de persoane au participat, sâmbătă dimineaţă, la cea de-a şaptea ediţie a crosului "Gabriela Szabo", acţiune organizată de Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţeană de Sport şi Primăria municipiului Bistriţa.

Concursul de alegare pe şosea s-a desfăşurat pe patru categorii: 800 metri - fete născute până în 1997; 800 metri - băieţi născuţi până în 1997; 2000 metri - copii şi 4000 metri - open. Startul s-a dat din curtea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, la eveniment fiind prezentă şi atleta Gabriela Szabo.

 

www.bistritaonline.ro

 

Castelul “Lázár Imre” din Sărata, construit în 1835, vândut unor investitori italieni

Castelul “Lázár Imre” din Sărata (Bistriţa-Năsăud), construit în 1835, a fost vândut unor investitori italieni de cei patru moştenitori ai familiei nobiliare maghiare, care au reuşit să facă tranzacţia după mai mulţi ani în care au anunţat în ţară şi în străinătate că sunt dispuşi să îl vândă.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.