Proiectul Legii Lustraţiei a primit raport favorabil în Comisia Juridică

Potrivit HotNews.ro, care citează Agerpres, deputatii din Comisia juridica si din Comisia pentru drepturile omului au dat, marti, raport favorabil proiectului de Lege a Lustratiei. Decizia a fost luata cu 22 de voturi pentru, un vot impotriva, al deputatului PSD Florin Iordache, si sase abtineri.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anuntat, marti, ca in cadrul proiectului de lege al Lustratiei a fost admis un amendament elaborat de el potrivit caruia lustrabilii nu vor mai putea activa in cadrul institutelor dedicate crimelor comunismului.

Intrebat daca Ion Iliescu, presedinte al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, s-ar putea incadra intre cei vizati de amendamentul sau, Buda a afirmat ca proiectul de lege nu a vizat o persoana anume.

In categoria lustrabililor sunt incluse, printre altele, persoanele care au ocupat functii politice de conducere retribuite in cadrul PCR, in cadrul Uniunii Tineretului Comunist (UTC), persoanele care au detinut calitatea de membru al Consiliului de Stat sau al Consiliului de Ministri, precum si cei care au avut calitatea de ministru secretar de stat, prim adjunct si adjunct al ministrilor si secretarilor de stat. Continuarea articolului

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.