Republica Escobară România

preluare ziare.com

 Pe zi ce trece, atacul juntei conduse de Liviu Dragnea impotriva Romaniei este tot mai indarjit si mai violent. Asistam in aceste luni la asaltul final, in urma caruia ultimele redute institutionale nesupuse inca juntei ar trebui sa cada, scrie profesorul Ciprian Mihali pe Ziare.com.

Insotit la Inalta Curte de interlopi si de reprezentanti ai clanurilor de infractori, care ii datoreaza libertatea, protejat de fosta Securitate imbracata acum in haine de jandarmi, Dragnea si comandoul lui instituie un nou model de putere in societate, mult mai asemanator cu regimurile oligarhic-militarizate din America de Sud decat cu vreun comunism sau totalitarism de inspiratie europeana.

In acest model de putere, batalia politica este doar una dintre dimensiunile puterii totale. Odata castigata si controlata, aceasta batalie va putea fi lasata chiar si in grija Opozitiei, intrucat se va dovedi inofensiva si va fi doar un joc al aparentelor, inrudit cu spectacolele de divertisment de la sfarsit de saptamana.

Altfel spus, aceasta putere intretine iluzia ca forta politica e miza si ca pentru ea trebuie sa se bata toate partidele, cand, de fapt, aceasta batalie e marginala: rolul ei temporar este doar sa faciliteze accesul complet la toate parghiile puterii, care depasesc cu mult sfera politica.

Prin ce se caracterizeaza acest model de putere? Continuare articol citat

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.