Rodna: Echipa faptelor penale de la primărie a pus de un triplu conflict de interese și o delapidare de fonduri europene! Asta pentru început! Primarul de Sângeorz Băi este mic copil pe lângă baștanii Grapini și Partene!

centrul rodnei transformat in maidan de primarele Grapini

Așa suna articolul de acum trei ani. Ce adăugăm bolduim. La Rodna, în cei trei ani care au trecut, lucrurile au luat-o și mai tare la vale, în ce privește lipsa de competență a primarului Grapini. Insolvența, procesele de recuperare a unor milioane de euro, pe care, firme private i-au cheltuit pentru a reabilita drumurile comunale, banii fiind încă nererecuperați, intervenția ANI în ce privește incompatibilitatea fostului consilier Culcă Istrate, care și-a tras oarecari beneficii personale, în timpul mandatului, devastarea centrului comunei și alte asemenea probleme, sunt destul de vechi. Singura noutate este că, părinții primarului, băgați la înaintare de ”fiul devastator”, au dat în judecată presa. Că le-a cauzat la imagine?! După trei ani și-au adus aminte că au avut insomnii pentru că am îndrăznit să scriem despre faptele penale ale fiului referitoare la delapidarea unor fonduri europene prin APIA, de un grup de ”producători de lapte” din care respectivii făceau și fac parte! Care lapte?

Or fi rămas fără bani și s-o gândit să ne ceară nouă?! 22.10.2023. ora 13.20

 

Echipa faptelor penale la Rodna! Dublu conflict de interese la primar, conflict de interese la viceprimar! Și, posibil grup infracțional organizat cu delapidare de subvenții din fonduri europene!
Material de lucru pentru DIICOT, DNA, OLAF și Laura Codruța Kovesi, adică EPPO!

La început a fost o turmă de capre, apoi un dublu conflict de interese. Portret de baron pesedist, cu tupeu: Valentin Grapini și minciunile furăciunilor sale!

Despre primarul PSD al comunei Rodna, județul Bistrița-Năsăud, se pot spune foarte multe lucruri: care bune, care rele. Ajuns viceprimar la finalul anului 2014, din funcția de consilier PSD al CL Rodna, pe fondul ascensiunii lui Liviu Dragnea și altor pesediști, toți având ca pasiune cleptocrația din banul public, dar și a fondurilor europene, Valentin Grapini pe numele său din buletin, a fost și rămâne un băiat, fără prea mulă școală, dar foarte ambițios. Ca să acceadă la funcția de vice, în noiembrie 2014, a promis în stânga și-n drepta vrute și nevrute, numai să se vadă în scaunul cu pricina, din care, următorul pas a fost în 2016, scaunul de primar, obținut pe fondul minciunilor generalizate, practicate de liderii partidului din care face parte, dar la care a contribuit și cu minciunile din dotare. Gogonate de-a dreptul! Un exemplu de care îmi aduc aminte, foarte clar, petrecut în noiembrie 2014, la Valea Vinului, când pentru a elibera total de mafioții microhidrocentralor, micul sat de la poalele Rodnei, am acționat atât pe societeta civilă și în presă, dar și prin muncă de convingere din om în om, este concludent pentru realizarea portretului acestui baron, crescut pe un munte de minciuni, conflicte de interese și jafuri din banii publici! Spunea atunci, pe când era mic copil în materie de minciuni și jaf că, va face, ca vice primar, tot ce îi va sta în putință pentru ca fosta stațiune Valea Vinului să revină pe firmamentul turismului montan și cultural! După aproape 6 ani, devenit între timp primar, în 2016, Pinochio Grapini a uitat complet de Casa Scriitorilor, care este într-o stare de degradare avansată, deși în curând ar trebui să celebrăm 140 de ani de turism acolo, la Valea Vinului, Rodna! Păi, a avut timp? Că de competență ce să mai vorbim...? În cei șase ani de când este mare și tare în UAT Rodna s-a ocupat de promovarea unei colecții de minciuni și, a făcut rost de un dublu conflict de interese! Și mai sunt și alte bube! De care ne vom ocupa într-un viitor apropiat. cu ajutorul lui Dumnezeu și al rodnenilor cinstiți și harnici.NU?

Primarul Valentin Grapini cu tata și mama Grapini, de mână în conflict de interese!

Din documentul pe care vi-l prezentăm în premieră, în presa bistrițeană, rezultă că, părinții lui Valentin Grapinii, primarul comunei Rodna sunt membri ai grupului de producători de lapte de la Poiana Teiului. Tot acolo apare și vicele actual, Iosif Partene, alt pesedist dedat la dulceața banului public, care între timp s-a retras de la șefia grupului, lăsând locul unui văr de-al primarului din Rodna Nouă, adică Șanț! Dar a fost de ajuns pentru ca și Partene să facă rost de un conflict de interese și de un posibil grup infracțional organizat, din care să mulgă bani europeni, că nu mai era lapte! Că nu mai erau capre! Spun ciobanii că, de mai bine de 4 ani, caprele lui Grapini și ale lui Ucu au dispărut, dar banii europeni via APIA, curg în conturile familiei Grapini! Și nu numai acolo! Faceți o socoteală măi rodneni, dacă 1700 de lei primesc băieții ăștia pentru un hectar, câți bani le intră anual în conturi pentru 222 de hectare?! Și apoi puneți-vă o întrebare? Ale cui sunt pășunile montane? Ale familiei Grapini, ale celor din Rodna Nouă sau ale urmașilor grănicerilor din Rodna Veche?! voi ce păziți acolo? Să nu vină tătarii sau să nu apară caprele lui Grapini? Că se aude deja, cum unii și alții, de o parte și alta a dealului Clinii și, pe la Valea Secii, i-ar fi văzut caprele...

Povestea jafului este despre 222, 17 hectare de pășune montană, proprietate publică a comunei Rodna, hectare concesionate de Grupul de producători de lapte de la Poiana Teiului, cu ajutorul pixului primarului Grapini Valentin, pentru un beneficiu de 1700 Ron la hectar, pachetul de subvenție pentru pășune și laptele unor capre, despre care se spune că nu mai există, decât ca inventar a unor crotalii raportate la APIA pentru a obține banii europeni, mult iubiți de mafia pesedistă!

Detalii din această afacere sulfuroasă și mafiotă de-a dreptul, în curând, cu documente privind matrapazlâcurile primarului Grapini!

Până atunci, ilustrăm acest demers jurnalistic cu un document din care să înțeleagă cititorii cam cum devine chestia și, poate primarele de Rodna, își face timp să ne răspundă la telefon pentru a-i da posibilitatea să ne contrazică sau ne trimite un drept la replică scris! De-o fi una de-o fi alta, așteptăm cu mare interes!

rodna devastată
rodna devastată

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.