ROMBAT are proprietari africani

Primim la redacţie

 Tranzacția anului în industria românească a componentelor auto: ROMBAT, cu noi proprietari

Bistrița, 15 martie 2012. Cel mai mare producător român de baterii auto, ROMBAT SA, are un nou acționar majoritar: compania olandeză Metair International Holdings Coöperatief U.A. , parte a grupului sud-african Metair Investment Limited. Negocierile au durat peste un an și au fost finalizate ieri, 14.03.2012, prin semnarea contractelor. Metair controlează 99,16% din acțiunile ROMBAT. Conform înțelegerii dintre părți, valoarea tranzacției este confidențială, informează firma de PR angajată de Rombat SA.
Theo Loock, Managing Director al Metair, a declarat: „Investiția noastră în Rombat arată încrederea pe care o avem în România ca țară, Rombat ca afacere și oamenii din Rombat. Suntem mândri să fim noii acționari ai Rombat și dorim să creăm un viitor prosper și pe termen lung pentru această afacere”.
„Suntem bucuroși că noul nostru proprietar este Metair. Grupul Metair este un investitor strategic pentru noi, fiind prezent în același domeniu industrial – componente auto. Suntem convinși că noul acționar va susține dezvoltarea în continuare a Rombat SA. De aceea, putem să privim înainte la un viitor mai sigur pentru angajații firmei, pentru clienții noștri și pentru o companie mai puternică în România și, de ce nu, în Europa.
Suntem onorați că reprezentanții Metair au apreciat performanțele Rombat, în condițiile în care au avut negocieri și cu alte companii din această zonă. În ultimii ani am înregistrat rezultate deosebit de bune și pentru acest lucru doresc să le mulțumesc angajaților, partenerilor și foștilor acționari”, a precizat Ioan Repede, Directorul General al Rombat.
Grupul Metair Investments Limited cuprinde companii care desfășoară activități în domeniul producției și distribuției, predominant în industria auto. Din grup fac parte First National Battery (cel mai mare producător de baterii din Africa de Sud, cu peste 2,2 milioane de unități produse anual), Lumotech, Hesto Harnesses, Smiths Manufacturing, Smiths Plastics, Supreme Spring and Ate, Tenneco Automotive Holdings, Unitrade și Valeo Systems South Africa. Printre clienții Metair se numără Daimler Chrysler, General Motors, Nissan, Toyota, Volkswagen, BMW și MAN. Grupul a înregistrat anul trecut venituri de 429,4 milioane de euro, în creștere cu 14,4% față de 2010. Prin achiziționarea pachetului majoritar al ROMBAT, Metair intră pe piața producătorilor europeni.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.