Rusia îl atacă pe Băsescu: Sfidare neruşinată!

preluare Stiri.Rol.ro

 
Ministerul rus de Externe a reactionat extrem de dur astazi fata de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, care a declarat recent ca si el ar fi ordonat trupelor romanesti sa treaca Prutul, in 1941, intocmai cum a facut maresalul Antonescu, scrie stiri.rol.ro

UPDATE: Traian Basescu a replicat astazi ca declaratia sa a fost in deplin acord cu pozitia oficiala a Romaniei, condamnarea pactului Ribentrop-Molotov.

"Reactia mea a fost in deplin acord cu pozitia Romaniei care a condamnat pactul Ribentrop-Molotov. Mai mult decat atat, Duma de Stat a condamnat actul Ribentrop-Molotov, deci nu vad unde este supararea, iar Uniunea Sovietica nu mai exista. Noi avem o relatie cu Federatia Rusa. Iar despre istoria noastra nu aveam cum sa nu discutam. Este vorba de o realitate din istoria Rusiei si a relatiilor Romaniei cu Uniunea Sovietica, nimic nou sub soare, mai ales ca pozitia a fost in deplin acord cu condamnarea pactului Ribentrop-Molotov. Daca cineva de la vreo Antena 3 cu analisti mereu furiosi are dureri ca a disparut Uniunea Sovietica, o avea dureri, dar eu nu am", a spus presedintele Traian Basescu.


Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Moscova, Alexandr Lukashevich, a declarat ca Traian Basescu a justificat, prin declaratiile sale, agresiunea armatei naziste asupra Uniunii Sovietice.

"O asemenea bravada nerusinata, care justifica agresiunea fascista si jigneste memoria a milioanelor de victime ale fascismului, este inadmisibila si trebuie sa primeasca o apreciere adecvata din partea Europei civilizate", sustine diplomatia rusa, citata de Hotnews.ro. "O astfel de declaratie a presedintelui roman este cu atat mai trista pentru ca intervine la 70 de ani de la Razboiul pentru Apararea Patriei, in care si-au pierdut viata 27 de milioane de rusi. [...] nu poate fi justificata nici de circumstante actuale de politica interna, nici pusa pe seama intrebarilor provocatoare ale jurnalistilor", a mai spus oficialul rus.

Pozitia Moscovei a fost postata si pe contul oficial de Twitter al Ministerului afacerilor Externe al Rusiei: "Russia is outraged that the Romanian president said he would also have ordered his troops to cross the Prut River to attack the USSR in 1941".

Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, intr-o emisune la B1 Tv, ca ar fi dat acelasi ordin ca si maresalul Antonescu in 1941, Soldati romani, treceti Prutul. "Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil ca as fi facut-o", a spus presedintelel Basescu, in aceeasi emisiune in care l-a acuzat pe regele Mihai de tradare a interesului national.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.