Şase tineri au fost arestaţi de poliţiştii bistriţeni pentru trafic şi deţinere de droguri de risc

comunicat IGPR


Potrivit centrului de Presă a Poliţiei Române, după zece luni de cercetări, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au reuşit anihilarea unei grupări infracţionale, ai cărei membri sunt suspecţi de trafic de droguri de risc. * S-a stabilit că drogurile erau procurate din Spania şi distribuite în Municipiul Cluj-Napoca şi Judeţul Bistriţa-Năsăud. * În urma a 12 percheziţii efectuate luni, au fost reţinuţi opt membri ai reţelei, dintre care şase arstaţi preventiv.


Timp de zece luni, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, alături de ofiţeri de combatere a criminalităţiii organizate Cluj-Napoca - Serviciul Antidrog, sub coordonarea D.I.IC.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj şi Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au făcut investigaţii privind membrii unei grupări infracţionale, suspectaţi de trafic de droguri de risc, pe relaţia România – Spania şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

La activităţi, alături de poliţişti din cadrul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud şi B.C.C. O. Cluj-Napoca au participat poltiţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud, jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, precum şi specialişti din cadrul D.G.I.P.I..

În urma investigaţiilor poliţiştilor, s-a stabilit că din grupare fac parte suspecţii L. Alexandru, B. Vlad, G. Gheorghe, P. Alexandru, G. Horaţiu, C. Claudiu, B. Anghel, S. S., cu vârse cuprinse între 17 şi 28 de ani, toţi din Judeţul Bistriţa.
La data de 19 aprilie a.c., în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalele Bistriţa-Năsăud şi Cluj , poliţiştii antidrog au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Judeţul Bistriţa-Năsăud (zece în Municipiul Bistriţa, una în localitatea Sintereag şi una în Municipiul Brăila), la locuinţele suspecţilor, unde au descoperit mai multe ţiple conţinând urme vegetale, ghivece cu plante ce par a fi cannabis şi diverse obiecte ce prezintă urme vegetale, precum şi mai multe hard-disk-uri.

Cercetările au scos la iveală faptul că, în toamna anului 2009, P. Alexandru a primit din Spania 500 de grame de cannabis, iar unii dintre membrii s-au ocupat de distribuirea drogurilor pe piaţa bistriţeană.

Până în prezent, poliţiştii au reuşit identificarea a 45 de consumatori suspectaţi că au achiziţionat droguri de la membrii grupării.

Ieri, 20 aprilie, în baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore faţă de toţi cei opt suspecţi, şase dintre ei fiind ulterior arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, fără drept şi deţinere de droguri de risc, fără drept pentru consum propriu, fapte prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, se spune în documentul citat. 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.