Scorţişoara şi rolul ei benefic
Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust şi savoare mîncărurilor ci şi pentru proprietăţile lor medicinale. Studii realizate recent aduc argumente potrivit cărora mirodeniile stimulează sănătatea şi bunăstarea organismului printr-o serie de acţiuni care stopează bolile degenerative.
Scorţişoara, de exempu, administrată zilnic cîte o linguriţă ajută la scăderea cu 30% a factorilor de risc care pot duce la apariţia sindromului metabolic. Concret, scorţişoara reduce glucozai, triglicerideler, colesterolului LDL, chiar şi în cazul pacienţilor cu diabet zaharat instalat de tip Studii de ultimă oră au demonstrat că acest condiment previne rezistenţa la insulină, chiar şi în cazul persoanelor care au o dietă bogată în fructoză. Potrivit studiilor citate, scorţişoara este cea mai bogată sursă de antioxidanţi, şi, stimulează funcţionarea optimă a creierului. Scorţişoara are şi proprietăţi antimicrobiene, stopînd dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietăţi antiinflamatorii, anticoagulante, de reducere a a agregării trombocitelor. Destul de des, acest condiment, prezent în mai toate bucătăriile, este utilizat şi ca antidot pentru diaree, dar şi pentru disconfortul gastric.
- 4686 de afişări
Redacţia
E-mail:
floricadura@yahoo.com
Ştirile cele mai...
-
17/04/2025 - 09:32
-
11/04/2025 - 09:06
-
07/04/2025 - 06:11
-
06/04/2025 - 08:48
-
03/04/2025 - 18:17
-
28/03/2025 - 11:40
-
29/03/2025 - 08:27
-
19/03/2025 - 15:12
-
25/03/2025 - 17:56
-
29/03/2025 - 08:14
-
06/04/2025 - 08:48
-
07/04/2025 - 06:11
-
11/04/2025 - 09:06
-
17/04/2025 - 09:32
-
19/03/2025 - 15:12
Poemul săptămînii
Odă în metru antic, în interpretarea actriței Valeria Seciu
-
2 ani 23 de săptămâni ago
-
2 ani 28 de săptămâni ago
-
3 ani 9 săptămâni ago
-
3 ani 39 de săptămâni ago
-
3 ani 40 de săptămâni ago
-
3 ani 40 de săptămâni ago
-
3 ani 45 de săptămâni ago
Comentarii
Publică un comentariu nou