Sîntioana: Inundații și hotarul distrus de grindină! Alo Prefectura? Avem nevoie de corpul de control! Se poate?

 Dezastrul meteorologic care a îngenungheat România, de mai bine de două săptămâni, a făcut ravagii și în localitatea Sântioana, comuna Mărișelu, Bistrița-Năsăud. O ploaie torențială, venită la prânz și, care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, a umflat pârâul Dumbrăvii, iar apele acestuia au măturat culturi, copaci, au inundat grădini, drumul din sat, utilaje agricole, au colmatat podețele și au scos sătenii din case și curți. În plus gheața care doar a trecut peste sat a distrus culturile din hotarul de sus al satului. Este a doua oară, în 5 săptămâni, când pârâul își face albie prin mijlocul satului...

Pe acestă temă, Primăria Mărișelu, de care aparține administrativ Sântioana, a sifonat în noiembrie 2019, cam 5 miliarde de lei vechi, proveniți din fondul de rezervă al fostului premier Dăncilă, dar nu a făcut nimic pentru adâncirea albiei pârâului, așa cum ar fi trebuit, necum să se apuce de regularizare, având în vedere că sântionenii sunt moștenitori de grăniceri, au păduri, care prin valorificare umflă conturile primăriei și din care se dau salarii camarilei, dar se umflă și conturile mafioților de la Primărie!  Ce au făcut? Au turnat, aproape fără să sape și cu trei bețe de fier beton, trei podețe, ca să poată împărți banii cu firmele de casă ale PSD BN, asta după ce au făcut declarații în fals, cum că în 2019 ar fi fost inundații în sat. Adică pârâul Dumbrăvii ar fi inundat satul, și chipurile era nevoie de podețe!? Bă, ne luați de proști?

Cerem pe acestă cale prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, să trimită Corpul de control al Prefecturii BN, să verifice ce au făcut cei de la Primăria Mărișelu cu banii din fondul de rezervă, primiți în 2019, în plină campanie electorală pentru prezidențiale și, de asemenea să verifice lucrările ilegale finanțate din bani europeni pentru 4 bucăți de drum agricol (aprox 10 km în total, cost de 1,3 milioane de euro ) două dintre aceste bucăți deservind ferma tatălui primarului în funcție, la Domnești și, o proprietate a secretarului primăriei la Bârla, secretar care a dat aviz de legalitate, asumându-și furtul din bani europeni. Precizăm că, documentele privind sifonarea banilor europeni în interesul actualului primar, Horea Petruț (PSD) și a secretarului Domnița Zăvoian au fost deja expediate pe adresa Parchetului European și, urmează ca și cei de la OLAF să fie înformați despre fraudă!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.