Sisteme de protecţie antivirus care fură datele şi banii utilizatorilor!!!

 
Cel mai recent raport, privind criminalitatea electronică, dat publicităţii de celebra firmă Symantec, la Washington luni 19 octombrie  şi citat de euters arată că milioane de computere din toată lumea au descărcat de pe internet sisteme de securitate spion, pentru care unii utilizatorii au platit, şi că acestea au rolul doar de  a virusa computerele în care ajung şi a fura date personale ale proprietarilor sau firmelor. Potrivit Symantec, citat de Reuters un astfel de site spion te atenţionează că, unitatea computerului tău este infectată cu  n virusi si cu ajutorul programului y iţi poţi remedia problema. Firma Symantec a descoprit în cursul investigaţiilor specialiştilor săi în materie de spionaj electronic 250 de asemenea programe, exemplu Antivirus 2010  sau  SpywareGuard 2008, etc.  Au fost înregistrate 43 de milioane de  încercări  de a descărca aceste tipuri de software – uri  în anul trecut şi încă nu se ştie cîte dintre acestea au avut succes şi au adus bani în contul cyberhoţilor .
Aproximativ 10 milioane de persoane ar fi descarcat pentru a-şi proteja calaculatorul astfel de softuri a declarat reprezentantul firmei Symantec, domnul Weafer.
În opinia sa, este imposibil de estimat numărul real al acestor cyberhoţi, dar se ştie cu siguranţă că aceştia au folosit site-uri afiliate şi care acţionau ca intermediari ce aveau credibilitate, utilizatorii cumpărînd sau descărcînd soft-uri de la ei, în final aceştia primeau între 1 cent şi 55 de cenţi pentru o descărcare.
El a dat de exemplu TrafficConverter.biz, închis între timp şi care a cîstigat  332,000  USD  pe lună  doar din vînzarea de astfel de softuri spion . Oficialul Symantec a recomandat  atenţie utilizatorilor la softurile care se ofera să protejeze PC-ul !
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.