Şmenuri penale de Bistriţa Bîrgăului! Pădurea de pe Corca, exploatată ilegal, cu un prejudiciu de peste 112.000 lei

preluare gazetadebistrita.ro

 Probleme de ordin penal au apărut din nou la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa, dar şi în sânul administraţiei locale din Bistriţa Bîrgăului, din cauza unei exploatări ilegale a unei păduri situată în zona Şendroaia, în speţă fiind vorbă de un trup de păşune împădurită pe Corca, în raza teritorială a comunei Tiha Bîrgăului.

Suprafaţa respectivă era înregistrată în acte ca zonă împădurită cu arbori izolaţi, deşi era de fapt o pădure în toată regula. În urma unui control efectuat de cei de la Garda Forestieră s-a ajuns la concluzia că pentru exploatarea pădurii s-au făcut mai multe falsuri, iar prejudiciul depăşeşte 112.000 lei. Drept urmare, cazul a ajuns pe masa procurorilor.

 

Anchetele penale care privesc exploatările ilegale din BistriţaBîrgăului par să nu se mai sfârşească. Atât ca număr, dar şi în ceea ce priveşte viteza cu care se mişcă procurorii în a găsi vinovaţii. Şi până va fi găsit cineva responsabil de toate matrapazlâcurile făcute în zonă, pădurile comunei Bistriţa Bîrgăului dispar cu viteza luminii.

Recent, în urma unor reclamaţii care vizau păşunea Corca pe a cărei suprafaţă există o suprafaţă împădurită, şi unde s-au efectuat exploatări presupus ilegale, inspectorii Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control. La final, cei de la Garda Forestieră au ajuns la concluzia că cele sesizate în reclamaţii sunt aspecte reale şi că există un prejudiciu care se ridică la aproape 113.000 lei. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.