Şomajul, dispută între sindicalişti şi patroni

Şomerii au devenit subiect de contradicţie în cadrul şedinţei de luni a Comisiei judeţene de dialog social, unde s-au prezentat cele mai recente date legate de rata şomajului. Chiar dacă, potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM), numărul şomerilor a crescut, la finele lunii septembrie, la 8.870 persoane, iar rata şomajului a urcat la 6,81%, nu toţi văd criza şi disperarea din ochii oamenilor simpli.
Şeful Finanţelor Publice, Sabin Ilieşi, a declarat că ne plângem prea mult, că economia mondială e ieşită din recesiune, iar nivelul încasărilor la bugetul general consolidat, în judeţ, este aproape egal cu valoarea înregistrată în primele nouă luni ale anului trecut, motiv pentru care semnele crizei nu ar fi aşa puternice.
Sindicaliştii de la BNS şi Cartel Alfa au luat, însă, partea celor disponibilizaţi şi i-au cerut lui Sabin Ilieşi să meargă să vorbească cu oamenii şi să le dea răspunsuri la întrebările lor legate de siguranţa zilei de mâine.
De partea şomerilor s-a plasat şi reprezentantul AOFM, care a spus că acest nivel al şomajului nu a mai fost atins în judeţ din 2002.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.