Spirite aprinse la Consiliul Consultativ al PNMR. Recentele restricţii impuse de APNMR au umplut paharul răbdării proprietarilor de păduri şi de turme

 Informaţiile potrivit cărora caprele păstorilor din satele de munte nu au voie să pască în Parcul Naţional Munţii Rodnei iar proprietarii păşunilor nu pot construi saivane în care turmele să se adăpostească de furtunile de vară, pentru că aşa spune administraţia acestei arii protejate, a aprins spiritele participanţilor la şedinţa Consiliului Consultativ al PNMR. Primarul comunei Coşbuc Nicolae Anghel a încercat chiar o glumă referitoare la caprele negre din PNMR cărora actuala administraţie a uitat să le interzică "păscutul", în timp ce suratelor lor mai domestice le cere viză. 

O altă aberaţie emisă de eminenţele ştiinţifice de la PNMR se referă la solicitarea expresă privind "închiderea" turmelor cu niscai garduri electrice, făcută de Doina Jauca. Această idee nefericită ar putea duce la decimarea turmelor de oi, în timpul unor furtuni.Punctul de vedere al unui crescător de oi de la Sîngeorz Băi este cel puţin relevant potrivit clipului ataşat. Preţul acestor măsuri ar putea fi dispariţia păstoritului în Munţii Rodnei! 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.