Ştire Bombă! Specialişti din SUA şi Anglia au demonstrat că gripa porcină nu este atît de periculoasă pe cît am fost făcuţi să credem!

Harvard –confirmă că gripa H1N1- este SIMILARĂ CU GRIPA SEZONIERĂ !!! 

 

 
 
Potrivit site-ului lui Jane Burgermeister, care citează ABC News Internet Ventures, o informaţie de ultimă oră, rezultată în urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard şi de la Medical Research Council Biostatistics Unit din Anglia, este de natură să ne bucure în contextul în care cazurile de gripă porcină studiate din primăvară încoace de specialişti indică faptul că gripa porcină nu este atît de gravă pe cît se aşteptau, şi că scenariul informaţional este mult mai grav decît gripa în sine, care este doar un pic mai rea decît gripa sezonieră.
“Ar fi fost grozav să fi avut aceste rezultate în luna iunie spune Philip Alcabes, profesor asociat în domeniul  sănătăţii publice urbane, la Colegiul de Ştiinţe medicale Hunter din America. Eu nu spun că acest studiu ar fi putut fi făcut mai repede, dar, cu siguranţa că ar fi venit în sprijinul aserţiunii mele făcute în urma cu 6 luni despre neagresivitatea gripei  porcine, aserţiune la care oamenii au reacţionat agresiv, spunînd că aşa ceva nu este posibil. Eu cred că, de la bun început, această criză a fost creată artificial pentru a părea o ameninţare reală, asta neînsemnînd neapărat că gripa nu trebuie tratata cu seriozitate. Cred că a fost, de la bun început creată ca o criză şi supraevaluată, ca o ameninţare reală", a spus el, adăugând că el nu a vrut să minimalizeze gravitatea gripei..
“Gripa, este  o boala gravă, uneori chiar ucide, dar, se aduce un imens deserviciu oamenilor care sînt determinaţi să creadă că urmează să se întimple o catastrofă, cînd de fapt, noi nu avem suficiente date”.
 
Alcabes  mai spune că, în timp ce oficialii din domeniul sănătăţii admit că de fapt într-adevăr nu au insuficiente date, s-au luat nişte măsuri prea drastice şi care nu erau neapărat necesare, cum ar fi vaccinarea în masă de exemplu!”(…)

 
Un alt specialist în domeniu, doctorul William Schaffner, şeful Catedrei de Medicină Preventivă al Vanderbilt University Medical Center, spune că “pe coasta de est a Americii  gripa porcină tocmai a debutat aşa că nu se poate spune încă ce urmări vor fi , la fel cum nu se poate face încă o previziune despre cum va afecta acest virus populaţia şi nici nu se poate spune cînd cînd va fi sezonul maxim dar, putem spune că totuşi se aşteaptă un virf, cam în perioada de iarna, cînd şi gripa sezonieră are un maxim, adică ianuarie şi februarie
 
SURSA  -- Copyright © 2009 ABC News Internet Ventures 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.