Survolînd Delta Dunării

preluare blog Peter Lengyel

Delta Dunării, uriașa zonă umedă întinsă la vărsarea fluviului în mare, este un loc renumit și recunoscut internațional ca o extraordinară valoare naturală, scrie biologul Peter Lengyel pe blogul său.

 

 

A te înălța și a o privi de sus, a vedea imensitatea stufului străbătut de sclipitoare artere de ape curgătoare, reticule de gârle, canale și brațe de fluviu, mărginite de aliniamente naturale de sălcii… a vedea oglinda lacurilor și ghiolurilor cu ale lor insule neumblate, a admira sărăturile, lagunele și grindurile… cordoanele litorale de nisip, depunerile de sedimente submarine vizibile prin apa translucidă… ce poate să fie mai interesant pentru un naturalist?

 


Fantastic de frumoase cârduri de pelicani stau liniștite ici-colo ca mărgele albe, pe maluri de ape sau plutind în larg; îi privesc prin luneta măritore a teleobiectivului, încât le deslușesc formele și culorile… cât de splendide sunt aceste păsări? Stoluri de călifari și pescaruși alunecă ca niște săgeți strălucitoare peste lucii de ape, lebede înoată singuratice… ca puncte albe. Continuare şi superbe imagini puteţi vedea aici.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.