Tăşuleasa Social a inventat Pădurea pedagogică

Primim la redacţie

 
Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a construit o Pădure Pedagogică în campusul asociaţiei; în data de 30 iulie, aceasta va fi vizitată de prima grupă de tineri. Proiectul îşi propune să îi înveţe pe tineri şi pe copii care este rolul apei şi al pădurii în natură, precum şi noţiuni de bază legate de respectul pentru natură. Pădurea Pedagogică vine în completarea cunoştinţelor pe care elevii le-au căpătat la şcoală în orele de biologie şi de ştiinţe ale naturii. Acest spaţiu este un loc în care tinerii şi copiii de peste 10 ani vor putea acumula cunoştinţe practice despre mediu, într-un mod jucăuş şi prietenos, potrivit comunicatului remis presei.

În cadrul Pădurii Pedagogice va exista o expoziţie permanentă în aer liber, semnată de fotograful Cosmin Bumbuţ – Portrete din pădure –, care va fi vernisată, de asemenea, în data de 30 iulie. În seara aceleiaşi zile, Tudor Giurgiu, regizorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania, va proiecta unul dintre lungmetrajele prezentate la festival, precum şi filme şi slideshow-uri de la şi despre acţiunile asociaţiei. Caravana Filmelor TIFF va transporta în tabăra de voluntari echipamentul pe care au putut fi vizionate filme în aer liber în Piaţa Unirii din Cluj.

Mai multe personalităţi şi lideri de opinie vor fi prezenţi la lansarea Pădurii Pedagogice – îi vom anunţa pe măsură ce îşi vor confirma prezenţa.

Proiectul a fost demarat în octombrie anul trecut, iar la construirea şi amenajarea Pădurii Pedagogice au contribuit voluntari din Vatra Dornei, Bitriţa, Dorna Candrenilor, Bacău, Galaţi, Bucureşti, Republica Moldova, dar şi din Germania. În total, la acest proiect au lucrat în jur de 200 de voluntari.

Pentru informaţii suplimentare:

Elena Stancu,
voluntar Tăşuleasa Social
comunicare@tasuleasasocial.ro
004 0721 576 666
004 0728 966 016

www.tasuleasasocial.ro
http://www.facebook.com/#!/pages/Tasuleasa-Social/239796254764

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.