În timp ce Comisia Europeană cerea protecția jurnaliștilor în statele membre, doi jurnaliști români au fost bătuți crunt în Suceava

 Știrea că organismul executiv al UE , Comisia Europeană a cerut statelor membre protejarea jurnaliștilor, abia a fost publicată de câteva ore de site-urile de știri în limba română că, în apropiere de Vatra Dornei, doi jurnaliști și cunoscutul activist de mediu Tiberiu Boșutar au fost snopiți în bătaie de mai mulți bărbați, între care se aflau și pădurari. Cei trei tocmai filmau un documentar referitor la tăierile ilegale de pădure!

Detalii: 

ce spunea Comisia miercuri

Europeană şi prezintă prima recomandare de îmbunătăţire a siguranţei lor şi a altor profesionişti din domeniul mass-media. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Comisia Europeană înfiinţează o autoritate pentru pregătirea în cazul ... Ce măsuri iau statele europene pentru a diminua efectele creşterii pre... UE va propune o lege europeană a semiconductorilor La 15 septembrie 2021, cu ocazia discursului său privind starea Uniunii, preşedinta Ursula von der Leyen a declarat: „Informaţiile sunt un bun public. Trebuie să îi protejăm pe jurnalişti, căci ei sunt cei care asigură transparenţa. Acesta este motivul pentru care am făcut astăzi o recomandare vizând îmbunătăţirea protecţiei jurnaliştilor”. După cum a anunţat Ursula von der Leyen, Comisia prezintă joi prima recomandare de îmbunătăţire a siguranţei jurnaliştilor şi a altor profesionişti din domeniul mass-media

Citeste mai mult: adev.ro/qzj23z

și ce se întămpla joi în pădurile sucevene:

https://www.g4media.ro/5-din-cei-20-de-barbati-care-au-batut-un-jurnalis...

De altfel relatarea regizorului clujean Mihai Dragolea, unul dintre jurnaliștii bătuți ieri, este fără echivoc:

„Ne-au atacat cu furci și topoare. Printre atacatori se afla și inginerul silvic și proprietarul pădurii. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a relatat la Digi24, Mihai Dragolea, unul dintre jurnaliștii bătuți.

Acesta a subliniat că i se pare de neconceput ca în 2021 să i se poată întâmpla așa ceva.

„Să fii atacat cu furci și topoare în 2021, ca în 1600, chiar nu este o realitate pe care ar trebui să o avem și nici măcar să o putem înțelege”, a comentat acesta.

Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse în urma acestui incident.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.