Update: Brigadier silvic trimis în judecată pentru braconaj, candidat la Primăria Mărişelu! : Valea Şieului BN: Brigadier silvic şi consilier local prins la braconaj: Update 1

 

Şeful Brigadei Silvice Şieu, din cadrul O.S. Valea Şieului, Bistriţa-Năsăud, silvicultorul Buta Dumitru a fost prins de poliţişti miercuri 20 noiembrie, în timp ce jupuia un mistreţ în garajul proprietăţii sale din localitatea Sîntioana, informează site-ul oficial al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.


"Bărbatul este posesorul unui permis de armă tip B, fără a poseda autorizaţie de vânătoare corespunzătoare.
Cu ocazia controlului autoturismului acestuia, poliţiştii au identificat o armă de vânătoare şi 8 cartuşe de vânătoare.
Arma de vânătoare, cartuşele și mistrețul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase Bistriţa-Năsăud pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit în condiţii ilegale şi uz de armă letală fără drept", se ,mai spune în documentul citat.

Silvicultorul, originar din Sîntioana, consilier local PNL în CL Mărişelu, se pare că era suspectat de multă vreme că bracona în virtutea unui permis de port armă, fără a avea autorizaţie în acest sens. De altfel mai mulţi săteni din localităţile învecinate cu Sîntioana, au declarat sub acoperirea anonimatului că, cerbii şi căprioarele de la Jeica, comuna Mărişelu, ar fi dispărut din cauza puştii brigadierului, angajat al Ocolului Silvic Valea Şieului.

Contactat, şeful OS Şieu, inginerul Silviu Cira a declarat pentru www. ziarul-bn.ro, că nu este informat cu privire suspiciunea de braconaj. Tot ce ne-a putut spune inginerul Cira a fost că, angajatul său, brigadierul Buta Dumitru se află pe teren, efectuînd conform graficului un control de fond în zona Monor - Gledin.

Update 1: Mistreţul a fost braconat în zona Monariu

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, mistreţul braconat miercuri de consilierul local Buta Dumitru ar fi fost crescut în captivitate împreună cu alţi mistreţi de către un cetăţean din Monariu şi eliberat în mediu silvatic, în urmă cu aproape două luni, pentru a spori bonitatea fondului de vînătoare din zonă. Un  martor spune că Buta ar fi ştiut acest lucru şi că miercuri ar fi mers să îşi aprovizioneze frigiderul cu carne proaspătă de mistreţ!

 După ce l-a omorît, braconierul a încărcat porcul mistreţ în maşina de teren şi a plecat la proprietatea lui din apropierea localităţii  Şieu, nr. 1A. Acolo, ar fi început jupuirea mistreţului, moment în care poliţiştii de la Arme şi Muniţii au descins, ca urmare a unui apel făcut pe 112, de un martor al braconajului.

Vom reveni cu amănunte.

Asta scriam în noiembrie, acum trei ani şi cinci luni!

Acum, 11 aprilie 2016

Update: O ştire recentă ( postată joi 7 aprilie) îl dă pe Buta Dumitru drept principal candidat al ALDE la primăria Mărişelu, susţinut din greu de acualul primar Toma Someşan, care bate în retragere, motivînd vîrsta şi boala, potrivit presei online de BN /www.timponline.ro/alde-primarul-din-mariselu-se-retrage-cine-va-fi-sustinut-la-lesu-candideaza-vicele/

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.