Update: ITRSV a împădurit 11 hectare de teren degradat, dintre care trei, la Posmuş, comuna Şieu

Update: 28 aprilie 2011

Potrivit raportului prezentat în Colegiul prefectural de astăzi, 28 aprilie 2011, ITRSV Cluj, prin filiala de la Bistriţa a iniţiat şi participat la împădurirea a 11 hectare de teren în afara fondului forestier, în campania supranumită " Luna Pădurii". Pînă pe 15 mai, ITRSV va urmări atent împăduririle în zonele de munte ale judeţului Bistriţa-Năsăud, unde plantarea puieţilor abia a început.

Pentru ilustrarea acestei acţiuni de reală importanţă în stoparea degradării terenurilor şi refacerii suprafeţelor forestiere, la care, ITRSV a avut parteneri,  Asociaţia Tăşuleasa Social, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, prefectura BN, Penitenciarul Bistriţa, O.S. Lechinţa, O.S: Valea Şieului şi O.S. Dealul Negru, vă invităm să vizionaţi clipul video realizat de www.ziarul-bn.ro, în 2 aprilie la Posmuş, comuna Şieu.

O acţiune de împădurire marca Tăşuleasa Social a avut loc sîmbătă 2 aprilie pe un teren aparţînd localităţii Posmuş din comuna Şieu. 

La actiune au participat 300 de tineri, care, mai în  joacă mai în serios au plantat 12 000 de puieţi de stejar, frasin şi salcîm pe un teren degradat pe care, în toamna trecută, cam aceaşi tineri au pus în brazdă, cîteva mii de molizi, puieţi care deja seamănă cu o pădure în miniatură.

Despre parteneriatul cu pădurea, cu copacii şi cu tinerii vorbesc în reportajul nostru, şeful ITRSV Cluj, Grigore Avram, preşedintele Tăşuleasa Social, Alin Uşeriu şi primarul comunei Şieu, Olimpiu Iuga-Napeu, dar şi ciţiva dintre adolescenţii implicaţi în împămîntenirea puilor de copaci.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.