Update: La Valea Vinului se circulă pe un fir al drumului. Cu restricţii

Primarul comunei Rodna, Alexandru Năşcan spune  că,  Rodna, va fi în stare să reconstruiască cele patru gospodării distruse de viitură şi că, lucrurile vor intra într-un curs normal în cel mai scurt timp. Se munceşte continuu. Şi maiorul Constantin Florea, şeful ISU BN, e optimist. Spune că,  undeva, înainte de miezul nopţii, drumul va fi redat circulaţiei. Cît de cît.

Pînă una alta, firma MIS Group din Anieş a mai salvat o dată de la izolare localitatea Valea Vinului, şi a spălat obrazul autorităţilor. Prima oară s-a întîmplat la finalul lui 2006. Utilajele performante puse la dispoziţie încă de dimineaţă, de această firmă, şi oamenii care au lucrat continuu, în stil privat, au făcut ca în jurul orei 15, pîrîul Valea Băilor să reintre în matcă.  

 

Update ora 21 30 : Cinci subofiţeri şi doi ofiţeri din cadrul ISU BN, conduşi de şeful acestei instituţii, maiorul Florea, secondat de şeful ISU Năsăud, maiorul Suciu au plecat de o oră spre Valea Vinului pentru a continua supervizarea operaţiunilor de restabilire a circulaţiei rutiere pe DJ 172 J, luat aseară în stăpînire de apele dezlănţuite, potrivit dispeceratului ISU BN.

Pompierii au transportat la Valea Vinului două grupuri electrogene pentru a ilumina porţiunea de drum la care se lucrează, astfel ca localitatea Valea Vinului să fie repusă în legătură auto cu Rodna şi cu restul judeţului.

Update: 24 iulie. ora 10.25. Firma MIS Group din Anieş a lucrat toată noaptea cu mai multe utilaje pentru a reda circulaţiei rutiere 300 de metri din DJ 172 J, distrus de puhoaele care au năvălit joi, 22 iulie, ora 18, prin pîrîul Valea Secii, izolînd de atunci 90% din sat. Ajutaţi şi conduşi de pompierii militari, oamenii lui Emil Iugan au redat circulaţiei, un fir din drum, astfel încît să se poată face exclusiv aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate şi cazurile medicale să poată fi asistate. Lucrările continuă pînă la repunerea integrală a DJ 172 J în circulaţie rutieră.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.