Urmașii grănicerilor imperiali de la Rusu Bârgăului dau clase Gărzii Forestiere CLUJ! Dispoziția de re-naționalizare a fost suspendată de Tribunalul Bistrița-Năsăud!

 În 20 septembrie, 2023, cu de la sine putere, șeful GF CLUJ ”dispunea discreționar” NAȚIONALIZAREA a peste 2000 de hectare de pădure privată, indiviză, aparținând fostei comunități grănicerești, Rusu Bârgăului, una dintre cele 44 foste comunități de avere, statuate ca fiind proprietare, prin sentințe chezaro crăiești, încă de pe vremea lui Iosif al II-lea, moștenitorul Mariei Therezia, pe tronul imperial al Habsburgilor! Și asta după ce, nici nu se uscase cernela tonerului pe motivarea sentinței Tribunalului BN, prin care, după 18 ani, disperate și inumane termene și cereri ale instanțelor bistrițene, de a-și demonstra - printre altele- descendența grănicerească, până la 1851 ( la momentul desființării Regimentului II de Grăniceri, Năsăud), în urmă cu aproape 200 de ani, o parte dintre ruseni au fost validați moștenitori succesori ai acelor bărbați care au luptat pentru Casa de Habsburg pentru ca irezii lor să fie liberi și să se poată instrui la școlile imperiale: Viena, Budapesta, Graz etc.

Ieri, 29 noiembrie, s-a consumat la Tribunalul Bistrița Năsăud prima etapă din speța în care urmașii grănicerilor din Rusu Bârgăului au dat în judecată Garda Forestieră Cluj pentru că a decis abuziv RE NAȚIONALIZAREA pădurilor lor strămoșești, prin inginerul Istrate Ștețco, plantat politic ”comisar” peste pădurile din județele Maramureș, Cluj, Alba, Mureș și Bistrița Năsăud! Instanța de contencios administrativ a dispus supendarea samavolnicei dispoziții nr. 226.09.2023, prin care la articolul 1. Alineat (2), actualul șef al Gărzii Forestiere Cluj, Istrate Ștețco a dispus Naționalizarea în favoarea statului a pădurilor rusenilor și Direcția Silvică BN să ia în administrare PROPRITĂȚILE INDIVIZE GRĂNICEREȘTI ale sătenilor din Rusu Bârgăului!


Suspendarea dispoziției GF CLUJ, semnate de inginerul Istrate Ștețco, făcută cu ”tupeu pesedist” la adresa proprietarilor din Rusu Bârgăului, de către TBN, este prima etapă din procesul deschis de ruseni pe legea contenciosului administrativ împotriva unui act administrativ oarecare, la doar câteva zile după ce sentința prin care Tribunalul Bistrița Năsăud, după 18 ani de decizii contradictorii a motivat recunoașterea vocației de moștenitori ai pădurilor grănicerești în favoarea a 91 dintre săteni de la Rus. Pe fond, în acest dosar prin care sunt nevoiți să-și reafirme juridic dreptul de proprietate, rusenii au cerut anularea definitivă a măsurii lipsită de temei legal a dispoziției lui Ștețco și, speră să o obțină, având în vedere că instanța a înțeles să suspende samavolnicul act, netemeinic și abuziv!

Ilustrația este asigurată cu un clip preluat de la Nostra Silva.

Iată ce spunea, în urmă cu patru ani, pe filmare, părintele paroh de la Rusu Bârgăului, despre uzurpatorii averilor grănicerești, care au alungat tineretul din cele 44 de foste comunități grănicerești, cu traista în spate, prin străinătăți, pentru ca ei și ai lor să jefuiască în liniște pădurile, care ar fi trebuit, așa cum le-au consacrat grănicerii din vechime, să aducă prosperitate localnicilor!

 

Partidele politice din BN, indiferent de culoare politică s-au făcut stăpâne peste proprietățile celor 44 de comunități grănicerești și au acumulat bogății nemeritate prin furt!
Faptul că, peste 160 000 de hectare de pădure grănicerească, nu a ajuns la adevărații proprietari, respectiv la urmași, ci la UAT-uri, prin titluri de proprietate date în fals, de o serie de prefecți plantați la conducerea județului BN, a fost practic o a doua naționalizare a acestor proprietăți, pentru ca pădurile acestea să fie jefuite și uzufructul lor să fie transferat în conturile politrucilor și ale slugilor lor!

Nota noastră:


Ce a făcut șeful GF Cluj, după ce, în extremis și la presiunea condamnărilor CEDO, TBN a recunoscut dreptul de proprietate a rusenilor, anulând titlurile în fals, date politic, de fostul prefect Viorel Pupăză, este doar o continuare a confiscării averilor grănicerești în folosul unei clase politice cleptocrate, lipsite de empatie, cultură politică și lovită de lăcomie fără margini!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.