Valea Şieului: Memoria lucrurilor, memoria oamenilor

Primim la redacţie


În efortul de a promova bogatul patrimoniu pe care îl deține și de a contribui la cunoașterea trecutului și specificului localității dar și al regiunii, Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud derulează o serie de activități culturale, se spune în comunicatul remis presei de CMJBN.
Pe lângă activitățile de la sediu (ghidaje, prelegeri, ateliere) s-a angajat în cadrul programului „Școala altfel” și în acțiuni desfășurate în cadrul unor comunități.
Astfel, sâmbătă, 31 martie, ora 16.00 în sala „Tezaur” din cadrul Muzeului Județean va avea loc expoziția „Valori artistice recuperate” în cadrul căreia va fi expusă una din stranele bisericii evanghelice restaurată cu susținerea Rotary Club Bistrița Nosa și va fi lansat volumul Volker Wollmann, „Patrimoniu preindustrial și industrial din România”.
Luni 2 aprilie, ora 9.00 la Școala generală Șieu se va derula programul „Valea Șieului. Memoria lucrurilor, memoria oamenilor” menit să evidențieze evoluția istorică a zonei, să sublinieze bogatul patrimoniu constituit și tradițiile conservate, rolul unor personalități în viața culturală și socială, să antreneze elevii în depistarea și conservarea memoriei locului, se mai spune în documentul semnat de Dr. în istorie Corneliu Gaiu
 


 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.