Valea Vinului: Bilanţul provizoriu al dezastrului

 ISU Bistriţa-Năsăud a întocmit un bilanţ provizoriu al dezastrului care s-a abătut joi 22 iulie, ora 18, asupra unei părţi din localitatea rodneană Valea Vinului.

Astfel, pînă la orele 9.00, a zilei de vineri 23 iulie, 2010, 8 case de la intrarea în localitatea Valea Vinului, judeţul Bistriţa-Năsăud erau afectate de ape şi blocate de aluviuni şi material lemnos, 3 gospodării distruse şi blocate cu material lemnos, 73 de case rămase fără curent electric, drumul din localitate, DJ 172 J distrus pe o porţiune de 250 ce metri, lucru care a dus la izolarea a 73 de gospodării situate în amonte de punctul de confluenţă a pîrîului Valea Secii cu pîrîul Valea Băilor. Pîrîul Valea Băilor şi-a schimbat cursul şi acum curge pe drumul judeţean 172 J, din punctul confluenţei cu Valea Secii. Cabana Ocolului Silvic Rodna, inundată şi izolată, drumul forestier care urca spre masivul Saca, ce urma traseul pîrîului Valea Secii a fost distrus pe o distanţă de 3 km, potrivit dispeceratului ISU BN.

Urmăriţi aici dezastrul filmat de un amator

www.youtube.com/watch

Update:  Prefectura BN informează într-un comunicat remis presei că la Valea Vinului au fost inundate 12 gospodarii, cabana Valea Secii a fost inundata si este izolata, o casa de vara nelocuita permanent a fost cuprinsa de viitura. Drumul judetean DJ 172 J este blocat cu aluviuni si material lemnos pe o lungime de aprox. 250 m, circulatia intre loc. Valea Vinului si Rodna este blocata, 73 de gospodarii sunt izolate si au ramas fara energie electrica.
Cursul de apa Valea Bailor a fost modificat pe o lungime de aproximativ 300 m, afectand drumul de acces in loc. Valea Vinului, şi situatia operativa vineri 23 iulie 2010, în comuna Rodna este următoarea:  localitatea Valea Vinului este izolata si fara curent electric. Formatiunile SC Electrica lucreaza la realimentarea localitatii cu energie electrica;
Se lucreaza la curatarea drumului DJ 172 J.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.